2021-01-24 1860 浏览
出到中环买野顺便食个tea满足下,解除近日绷紧情绪。系门外见到呢间店既open kitchen ,店员整紧crepe望落好吸引,于是就入左去食。Pan Bagnat香煎吞拿鱼配火箭菜法式三文治 ($88)一打开就见到法包涂有一层薄薄既牛油,烤得非常香脆,满满既馅料平均分布,点样切点share都啖啖材料。我钟意佢吞拿鱼系一块块唔系碎湿湿,唔会太咸,蛋都系一片片唔系蛋沙律,可以品尝到每样野既原味道!加埋火箭菜够晒fresh!Butterscotch Apple Crisp苹果金宝配奶油酱及香草雪糕($109)Crepe 都系食钟意食甜多D,满满软腍既苹果粒,好浓郁既肉桂味,加上奶油酱同拖肥脆脆,好有口感,而热既crepe配冻冰冰既雪糕更加显得有层次,好味。个crepe 真系煎得唔错,够薄,皮边带点脆感。Matcha Latte 抹茶鲜奶 (HK$48)上面既抹茶粉好浓, 好重鲜奶味~饮到底依然系咁浓咁香。拉花好靓打卡一流。Nutella Hot Chocolate 榛子朱古力(HK$48)好邪恶,榛子味浓再加上面有旧朱古力酱既cream,睇住D cream 慢慢融系热热既朱古力度好治愈,咁

香煎吞拿鱼配火箭菜法式三文治

苹果金宝配奶油酱及香草雪糕

个crepe 真系煎得唔错,够薄,皮边带点脆感。

Matcha Latte 抹茶鲜奶 (HK$48)
Matcha Latte

好邪恶,榛子味浓再加上面有旧朱古力酱既cream,睇住D cream 慢慢融系热热既朱古力度好治愈,咁样仲令到杯朱古力更加滑。

呢度服务质素仲好高,店员会帮我地先上咸食,食完先再上甜食,可见佢地要非常留意顾容既动静。而且全部店员都非常有礼貌,难怪呢间店舖咁受欢迎!
用餐时段
下午茶