Honbo系全港唯一一间入选Bloomberg全球最佳汉堡嘅burger店,试完终于知道点解咁出名🤤 虽然影落去唔系话好igable,好澎湃咁,但真系好好食!比起其他嘅burger店,佢嘅配料无咁丰富,尤其无咗一般burger会有嘅蕃茄,但佢地系故意唔落蕃茄,为免整湿个包影响口感,即使系我呢好钟意食蕃茄嘅人,都觉得唔落蕃茄系一个正确决定咁~~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨价钱:7/10👅味道:8.8/10🌌环境:7/10★Honbo ($98)第一次去试就叫咗佢哋嘅signature,入面有两块2安士嘅牛肉patty,配上芝士、酸青瓜、洋葱同埋秘制嘅sauce。汉堡包烘到轻微脆口,仲保持到干身,食落好松软,成个包嘅大细我都好满意,啱啱好系摆到入口嘅size✨ 牛肉patty特意分做两块,比起一块厚身嘅,食入口会更加香脆同有层次,但依然保留到肉汁,而且牛味好出★薯条 ($38)薯条令我劲有惊喜!相比粗身嘅薯条,我一向比较钟意食幼身薯条,暂时食过最好食嘅系喺La Vache! 但Honbo嘅薯条同佢难分高下!薯条本身已经有淡淡嘅调味,即使唔落茄汁都已经好够味,每一条都炸到脆身,食到最后都无一条系腍嘅

~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨价钱:7/10
👅味道:8.8/10
🌌环境:7/10

★Honbo ($98)

★薯条 ($38)
薯条本身已经有淡淡嘅调味,即使唔落茄汁都已经好够味,每一条都炸到脆身,食到最后都无一条系腍嘅!而且好神奇嘅系,佢一啲都唔油腻,只有好少嘅油会残存喺手指~
  • Honbo
  • Fries