2017-11-19 80 浏览
今日去左接朋友放学,系长沙湾呢个旧区揾野食。行过呢间叫Fifty Fifty的餐厅几有格调又多人食,所以就入去坐低左。餐厅有提供晚餐Set,实在太多野食想试,我同朋友决定叫一份牛排同一份意粉Share。套装包左一碗汤、一个主菜及一杯饮品。餐汤为蕃茄罗宋汤。长期口㾗的我,当然唔会放过叫小食的机会!呢份芝士著条用了新鲜炸起的粗身薯条。芝士酱用左比较重奶味的芝士,著条都几好挂汁。呢份系「黑松露烧烤蘑菇天使面」,份量都几大。除左烧到岩岩好Juicy的蘑菇外,意粉都用左比较靓的刨芝士。见到意粉上的黑点就知黑松露的份量都唔少!与其他餐厅唔同,呢度的意粉比较干身,唔会比忌廉汁盖过松露味。另外,我地都叫一份「烧美国极级安格斯西冷」,一上菜时,块牛排非常香!此外,块排仲要好大块,长度系长过手板+手指。朋友唔食得太生,所以叫左7成熟。牛排唔系厚切,不过就好大块。牛排口感唔错,有少少咬口外,牛味都几重。餐饮方面,我叫左杯唔洗加钱的热奶茶。奶菜重奶味,好滑溜。朋友仔就加左$18要一壶玫瑰花水果茶。淡淡的玫瑰花味再加埋水果的鲜甜味,好Fresh!餐厅都几多人食,有兴趣的朋友记住早少少去揾位。

套装包左一碗汤、一个主菜及一杯饮品。餐汤为蕃茄罗宋汤。
餐汤

芝士薯条

芝士酱用左比较重奶味的芝士,著条都几好挂汁。
芝士薯条

黑松露烧烤蘑菇天使面

黑松露烧烤蘑菇天使面

烧美国极级安格斯西冷

烧美国极级安格斯西冷

餐饮方面,我叫左杯唔洗加钱的热奶茶。奶菜重奶味,好滑溜。
热奶茶

玫瑰花水果茶

餐厅都几多人食,有兴趣的朋友记住早少少去揾位。