2023-12-14
下星期開始凍喇, 又到左打邊爐嘅季節。 今次去到27樓,坐係落地大玻璃隔離一路望住維港,一路歎住個高級火鍋,心情會變好。招牌菜一定要叫《醉火入鍋》,有成5個湯底咁多架! 最吸睛嘅位係侍應會係我地面前將酒精倒入🖤鮮蝦木瓜鍋,火焰🔥燒起成尺高,得出嚟就係有酒香氣味既大蝦喇。 而其餘嘅湯底都好講究,用料方面誠意滿滿:🖤龍蝦蕃茄、雲耳🖤馬來肉骨茶(紅棗、杞子、豬手)🖤胡椒牛腩(白蘿蔔)🖤四川麻辣(豬皮、豆卜、芽菜)其實淨係個湯底已經值回票價!每枱必點嘅🤍頂級安格斯牛小排 ,每塊牛掛起左視覺效果好靚,油花分佈均勻🤍黑松露蝦蟹餃同手打芝士蝦丸係我既至愛,黑松露味突出,夠曬彈牙;而蝦丸真係見到成隻鮮蝦係度,同芝士味好夾平時打邊爐通常都得烏冬同公仔麵,呢度竟然有🤍三色鮮制生麵,有菠菜、墨汁、甘筍,滑滑捋捋我鐘意🤍蔬菜拼盤同什菌拼盤非常精美,仲加左個🤍即炸手工嚮鈴卷,呢啲都係不可缺少嘅配料飲品方面叫左🤍竹蔗茅根同紫貝天葵,清熱解渴
🖤龍蝦蕃茄、雲耳
🖤馬來肉骨茶(紅棗、杞子、豬手)
🖤胡椒牛腩(白蘿蔔)
🖤四川麻辣(豬皮、豆卜、芽菜)
其實淨係個湯底已經值回票價!
飲品方面叫左🤍竹蔗茅根同紫貝天葵,清熱解渴