逸東軒

资讯:

餐厅: 逸東軒
资讯:

2020-07-24 567 浏览
一早已经听过逸东轩嘅食物好高质🤩所以知道有呢个$38点心之后,即刻book位!因为好似净系做到七月尾,咁book咗星期一嘅11点,佢有分几个唔同时段,最好check咗先同一定要book位!𠮶度嘅环境都好好,好干净,系古代中式嘅装修👍🏻衬返呢间食中菜嘅餐厅!然后坐低之后侍应会问你饮咩茶,壶茶仲会有蜡烛热住佢,好细心。个虾饺好足料,食得出好大只虾!味道都唔错,点埋个辣酱食一流🤪🤪个菜苗饺都OK但个皮偏厚咗少少,两个人食每人食两旧,食完有少少滞啊!凤爪正常,但份量偏少。味道还可以😅个肠粉几好食,食得出好重叉烧味同埋真系有叉烧系入面。点埋个豉油食正啊🤤其实仲叫咗牛柏叶,海鲜芋角同埋金钱肚,但冇特登影相😅味道都正常嘅,其实全部都不过不失,又唔系话真系超好食但呢个价系呢个环境食我觉得都OK嘅!小插曲:食食吓𠮶时好想饮可乐,就叫咗一罐可乐,冇特登check menu罐可乐几钱啦,咁都觉得唔会太过分啦,点知买单𠮶时罐可乐收左我$50🤯😨😰真系o左咀咁都要照比㗎啦但系我觉得呢个价钱一罐可乐就过分咗少少啰⋯建议大家去到食嘅话就唔使叫可乐啦,饮佢个茶都好够因为佢茶钱都要收架!最后觉得试一次就够啦,如果讲点心

笋尖鲜虾饺

瑶柱带子菜苗饺

凤爪正常,但份量偏少。味道还可以😅
豉汁蒸凤爪

招牌叉烧肠粉

小插曲:食食吓𠮶时好想饮可乐,就叫咗一罐可乐,冇特登check menu罐可乐几钱啦,咁都觉得唔会太过分啦,点知买单𠮶时罐可乐收左我$50🤯😨😰真系o左咀咁都要照比㗎啦但系我觉得呢个价钱一罐可乐就过分咗少少啰⋯建议大家去到食嘅话就唔使叫可乐啦,饮佢个茶都好够因为佢茶钱都要收架!最后觉得试一次就够啦,如果讲点心质素嘅话,出面酒楼嘅质素都差唔多⋯但平好多🌝所以呢度真系食个环境同服务!
笋尖鲜虾饺
豉汁蒸凤爪