2020-11-11
今次跟住朋友去天水圍好西集中地,新北江!我地食果陣3點,下午茶餐牌$29.5食個日式拉麵連飲品,真係無得輸💛1️⃣日式叉燒拉麵 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌕)豬骨湯底濃郁,拉麵麵質幾彈牙,唔會覺得佢hea緊你😂而畢竟價錢平,叉燒我本身都無抱期望,諗住唔難食就算,點知雖然無拉麵店咁高質,但都有正常水平😎2️⃣紫薯栗子餅 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌖)如果大家有睇過我屯門章魚燒大師嘅食評,就知我超級鍾意佢地$10嘅紫薯粟子餅❤️呢度竟然一件$8.5!!!!!點可以唔試🤣🤣食落味道同果邊差不多,炸衣脆口,淡淡自然嘅甜味,非常滿意🤤唯一挑剔嘅竟然係佢太大件,食完一件會幾滯🤣總括嚟講,所有食物唔會係最好,但一定唔差,中上水平而價錢極抵,如果快餐店都要30幾蚊一個茶餐,我一定揀食呢度,過下拉麵癮都好呀💛
1️⃣日式叉燒拉麵 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌕)
2️⃣紫薯栗子餅 (5分滿分,推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌖)