2019-07-18 96 浏览
作为一个咖啡爱好者,每次可以去到啲好靓嘅Cafe,我都觉得好开心。我觉得平时饮咖啡用嚟提神,假日行入去Cafe饮咖啡,系令我放松嘅时候。结果比我发现呢一间Cafe虽然好似有啲唔起眼,但系原来大有来头,呢度嘅latte art 得过好多次奖。入到黎见到其实佢装修好有心思。佢将个水吧位整到好似调酒吧咁样,将啲咖啡杯或者拉花壶挂晒上去,正⛄️墙上面总画左一啲咖啡做主题嘅画同其他Cafe一样呢度会提供一啲比较light嘅嘢食最后我哋叫咗一个蟹肉意大利奶油芝士酱扁意粉同埋一个all day breakfast呢一个扁意粉见到佢好有心机咁拆晒啲蟹肉出嚟,证明花咗唔少功夫,而且系新鲜做嘅不过我最钟意系佢个Alfredo sauce,佢个味道调校得好好,食落去唔会觉得太油腻就或者太济,配埋蟹肉𠮶种鲜味,实在系冇得顶呀😍至于个all day breakfast,我哋加咗钱,将个包转咗做牛角包🥐。牛角包好松脆,一切开就已经碎晒,唯有唔咁斯文,用手楂住食😬😬😬至于其他配料都好有水准我觉得最有特色嘅系佢个黑松露薯蓉,我从来未食过薯蓉会加黑松露。所以呢一个配搭令我觉得好清新而且仲出奇地夹,配埋喺隔离嘅三文鱼同埋德

入到黎见到其实佢装修好有心思。

墙上面总画左一啲咖啡做主题嘅画

同其他Cafe一样呢度会提供一啲比较light嘅嘢食

蟹肉配意大利奶油芝士酱扁意粉

所以呢一个配搭令我觉得好清新而且仲出奇地夹,配埋喺隔离嘅三文鱼同埋德国肠实在系健康嘅晚餐🥣
Monster
Monster

至于咖啡我叫咗一个呢度独有嘅焦糖炖蛋咖啡,我觉得呢个焦糖炖蛋咖啡做得好出色。

首先咖啡上面嘅拉花做得好岀色,上边𠮶一层奶泡做所够绵滑,而且离远我见到咖啡师好有心机咁样整法,令我饮落去都好感受到个股诚意,而且焦糖炖蛋嘅精髓就系在于你一阵烧焦左糖嘅香味,呢一杯咖啡完全有呢一种焦香味所以令我觉得好有惊喜呀😀😀
Creme  brûlée  latte