青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2018-09-03 117 浏览
旺角呢几年真系可以话大革新,不停有新商场新食肆进驻,当然为食鬼如我就最开心啦🤤今日又拉咗几个旧同事去试新餐厅。Fusion泰菜本身呢个旗号已经吸引咗我,再加上佢环境好似都几啱食住倾计,所以就打电话book枱,原来用餐时间限时90分钟😿3个女仔order四样野晤知有无吓亲人呢冬荫功炸鸡翼🤙🏻一上枱已经流口水,因为闻到好香,新鲜即炸嘅关系,所以咬落外脆内软,d肉仲keep到肉汁,好juicy! Openrice见到佢个蟹肉菠萝炒饭都有晤少好评,所以又跟住嗌啦好足料,啖啖肉配上新鲜菠萝,好香甜,饭粒都吸晒d精华,所以系好味嘅平时少食淀粉质嘅我,竟然会添饭🙊见到隔离枱碟蒜蓉包好吸引,所以都跟佢叫左碟。好邪恶..香草味同牛油味反为比较重。最后,食泰国野又点可以晤嗌串烧丫意外地有惊喜,好怕d肉烧到鞋无晒肉汁。但佢系juicy到咬得开嫁个酱因为有花生所以我就无用喇,但佢调味岀色,我觉得就咁食反而更加突显到块肉本身嘅味道!有d舖头真系一路食都分晤到佢系猪牛定鸡🙊😂三个女人一个墟,90分钟梗系晤够喉啦,期望快d再约齐人Encore!!!

3个女仔order四样野晤知有无吓亲人呢

冬荫功炸鸡翼🤙🏻

冬荫炸鸡翼

平时少食淀粉质嘅我,竟然会添饭🙊

蟹肉烧菠萝炒饭

蒜蓉包

最后,食泰国野又点可以晤嗌串烧丫

杂锦串烧

2018-06-06