2018-03-04 478 浏览
今次系第二次食,所以都系拣左晚市放题A,主打食日本料理同甜品。比上次进步既系刺身,全部都好新鲜又够冻。三文鱼切都得几算厚,北寄贝同八爪鱼都几有咬口,所以两个人都叫左三转剌身。至于前菜必食既系中华沙律同芝麻八爪鱼,冻冻地,加埋八爪鱼既酱汁够哂开胃。第一round寿司叫左三文鱼、火炙三文鱼腩、烧鳗鱼同松叶蟹棒。值得食既系三文鱼同烧鳗鱼寿司,不过第二round既三文鱼切得太薄,如果可以厚啲就好啦。火炙三文鱼腩普通正常,蟹棒我就觉得可以硬啲,钟意淋身啲既可能会钟意食。之后仲叫左其他炸物,但一定要试既系芝麻鸡翼!鸡肉几嫩而且size正常几大只,上枱既时候都仲热热地,食落真系有啲芝麻香。蟹棒同大虾天妇罗味道系ok既,但略嫌唔够热,如果可以热辣辣上枱一定会好味啲。轮到不得不叫既甜品!呢个系宇治抹茶芭菲,上次无试今次一试难忘,值得食!最上层有抹茶雪糕,配埋中间既coco可可脆粒同cream食可能更好、最底层有啫喱都可以一齐食埋。上次都食过既斑戟同绵绵冰,水准同上次差不多,充满芒果既味道。呢个系软雪糕窝夫,上次好似太饱无食,今次食翻,都值得一试。窝夫好软熟,又唔会太甜,一个字正!而软雪糕我就自己去左雪糕

刺身

芝麻八爪鱼、中华沙律

寿司

芝麻鸡翼

宇治抹茶芭菲

芒果斑戟、精选绵绵冰

呢个系软雪糕窝夫,上次好似太饱无食,今次食翻,都值得一试。窝夫好软熟,又唔会太甜,一个字正!而软雪糕我就自己去左雪糕配料区度加朱古力碎同粒,仲有椰果同迷你棉花糖,随个人喜好添加,食落就更合我心意。
软雪糕窝夫

讲起配料,依家打边炉无左自助食料区,变多左枱櫈比更多客人入坐,所以边炉食料变左人手落单了,都好既,可能大家会等少左时间。

不过酱料同雪糕配料就仍然比大家自助形式咁攞,位置好似系唔同左既,但都系系饮品隔离。
2018-02-28
等候时间
5 分钟 (堂食)
刺身
芝麻八爪鱼、中华沙律