2025-08-24
去開尖沙咀覓食嘅你一定聽過呢間嘢,超厚切招牌嘅鐵板扒餐港式風格份量多又有質素,上枱快手俐索,依家連入將軍澳都食到, 仲要平過其他分店,人均$146 (未計加一),點都要約埋fd睇下keep 唔keep 到水準‼️新店環境唔錯,啲位夠哂闊落,見都幾多一家大細嚟食!我哋兩丁友咗個⭐️招牌牛柳餐⭐️同⭐️西冷扒餐⭐️各配餐包 + 紅/白湯+嘢飲,就係懷舊扒房路線^ ^ 個人覺得鍾意牛味嘅Fd子話唔可以錯過牛柳,呢個部位係牛隻嘅腰脊內側,最少郁動,所以肉質極出名嫩,幾乎冇筋,加上油脂含量極低,口感精瘦,風味清淡肉感滿滿,5成熟配經典黑椒汁一流;邪惡啲仲有油花分佈均勻嘅西冷扒,仲大過我塊面,7成熟火候啱啱好,肉質實在又有咬口,都係有黑椒/蒜蓉汁揀,朋友㨂咗蒜蓉汁,點埋生蒜,超惹味呀PS 呢間晚市7點前仲有88折優惠(以離座時間計算) ;凍飲竟然唔加錢,推介凍朱同 加$18轉金牛 (即係芒果雪糕加忌廉), 經過不妨支持下 👋📌金鳳大餐廳 將軍澳寶琳新都城中心三期地下G19-20號舖
各配餐包 + 紅/白湯+嘢飲,就係懷舊扒房路線^ ^
📌金鳳大餐廳
將軍澳寶琳新都城中心三期地下G19-20號舖