180度迷人景色🌅👩🏻‍🤝‍👨🏼情侣必去空中Bar & Restaurant 🌹City Dancer Grill & Live Music Bar 今次同猪仔嚟到湾仔一间出名180度全靓景既空中Bar庆祝纪念日🌹餐厅性价比极高‼️午餐既价钱唔贵,食物水准肉中好出色,我地系餐厅度过咗一个愉快既下午💖餐厅既靓景仲可以睇到海🌅睇埋日落同夜景简直一流🥰情侣、朋友聚会,都非常适合,坐得好舒服,钟意坐Bar枱既可以睇埋bartender 调酒🍸夜晚仲有live band🎸餐厅服务好好,服务员好细心🥰我地叫咗两个Set lunch,同埋一个burger,每个set都包埋沙律前菜、餐汤、饮品,加少少钱仲可以食埋个甜品🍧😋APPETIZER✨香橙柚子腰果田园沙律伴蜜糖芥未汁沙律好大碗,份量好多,啱晒平时番工少食菜既人🥰橙同柚子配上沙律菜,特别清新,好新鲜既食材,酱汁好足够,酸酸甜甜好开胃,腰果脆卜卜,增加口感😋餐包✨自家制香草包、蕃茄包店只建议我地先食香草包,配上牛油,再将蕃茄包配餐汤进食,果然一流👍🏻香草包超香!独有既香草味好香,配上酥脆既面包,加上牛油,更带出咸香既味道😋蕃茄包配上餐汤,充分吸
180度迷人景色🌅
👩🏻‍🤝‍👨🏼情侣必去空中Bar & Restaurant

香橙柚子腰果田园沙律伴蜜糖芥未汁

APPETIZER
✨香橙柚子腰果田园沙律伴蜜糖芥未汁
自家制香草包、蕃茄包

餐包
✨自家制香草包、蕃茄包
店只建议我地先食香草包,配上牛油,再将蕃茄包配餐汤进食,果然一流👍🏻香草包超香!独有既香草味好香,配上酥脆既面包,加上牛油,更带出咸香既味道😋蕃茄包配上餐汤,充分吸附晒汤汁,蕃茄味浓郁,一流😝
大蒜忌廉薯蓉汤

SOUP
✨大蒜忌廉薯蓉汤🧄
今日既餐汤充满大蒜既风味,好香牛油味,薯蓉打得好细腻,好幼滑,奶香味好足🥰
香煎鲈鱼配西班牙辣肉肠海鲜饭

MAIN COURSE
✨香煎鲈鱼配西班牙辣肉肠海鲜饭 $188
鲈鱼煎得好香,一啲骨都冇,海鲜饭用西班牙酱汁同蕃茄一齐煮,蕃茄味好香浓,加上辣肉肠带微微辣,更能增加鲜味,仲有八爪鱼、蚬肉,好鲜甜🤗伴上酸酸既沙律酱,特别开胃,配搭好合适🤭

碳烧美国牛板健、黑松露薯泥、西兰花苗、阿根庭青酱

✨碳烧美国牛板健、黑松露薯泥、西兰花苗、阿根庭青酱 $218
牛板健肉质好嫩,好易切开,颜色粉嫩,充满肉汁,牛味香浓😋 青酱同香料味好浓郁,突显牛既鲜味🤗薯蓉好滑,黑松露味好香,分量十足😆
西班牙猪汉堡包、苹果沙律、薯条

✨西班牙猪汉堡包、苹果沙律、薯条 $158
汉堡扒超厚,肉味超香浓,肉汁超多,外皮煎得好香脆,西班牙猪肉充满好香嘅油脂味,搬上酸酸甜甜嘅沙律酱同洋葱🧅苹果粒🍎特别开胃😋薯条即炸,好香脆,好新鲜!分量十足😍

焦糖苹果蛋糕

DESSERT
✨焦糖苹果蛋糕🍎 +$48
每个set lunch只要加$48就有甜品一款,焦糖苹果蛋糕上层有一层焦糖,芝士蛋糕好滑,中间系有焦糖煮过嘅苹果粒粒,酸酸甜甜好开胃,整个蛋糕都好厚实🥰
比利时脆朱古力慕丝蛋糕

✨比利时脆朱古力慕丝蛋糕🍫 +$48
好香浓既朱古力味,好幼滑,口感湿润,中间仲有朱古力粒粒,同埋朱古力脆脆,增加口感😋
樱花树下

✨樱花树下$118
Salted Plum Infused Tanquray Gin, Dover Sarkura, Suze, Vanilla Sparkling, Plum Power
这是一款以梅子为基底的鸡尾酒,梅子甜酒、苦艾酒和香草气泡水的味道,口感丰富,梅子既清香、香甜甜美、配上琴酒的芳香和香草气泡水的清爽,充满不同风味🥰

饮品
饮品包咖啡或者茶,果汁都有🤗
✨红莓汁、苹果汁
果汁好浓郁,清甜🥰