沙嗲轩

Satay Inn
餐厅: 沙嗲轩
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
餐厅: 沙嗲轩
资讯:

论美味既海南鸡饭,我一定首选HYATT,但系始终系贵一点今次食完呢度既海南鸡饭,觉得性价比一流,可以过下口瘾,仲近屋企添但系要发掘呢度真系比较容易,因为常常睇到佢地既广告价钱来讲其实以酒店餐厅角度是平既,海南鸡饭$128,EXTRA鸡油饭都系$25最贵既应该系海鲜类$388都有场内装修非常简约,完全不是我所想$??冻咖啡,无咩特别,港式风味,但很浓.建议用白咖啡o个类,地道麻,而且饮品选择不多,连桔仔水(Lime)都无主角海南鸡饭$128出场,份量不少,鸡肉当然去骨啦,肉味一般,但鸡皮弹牙不油腻,十分清新.鸡肉亦是有弹牙既感觉,虽然有着弹牙就唔会太滑,但系都不是乾鞋,不错喔油饭份量也十足,压得实嫁所以好多米.味道以鸡油香为主,没有太多香料味,饭粒的确充满鸡油鲜香,而且十分乾身.如果HYATT是油感一点加上弹牙米粒,呢度既就系乾身有口感,其实各有风味,但系饭通常太乾身总是不太好,又唔系炒饭汤就系加左菜/萝卜之类,但味道以清鸡汤为主,没有菜既味道,但鸡味不会太强,比较平衡清淡(并不是说无味,都咸嫁)$88胡椒脆鸡翼个名吸引左我,但系好改善既地方虽然胡椒味系足够,肉都算滑,单骨类风格亦容易入
论美味既海南鸡饭,我一定首选HYATT,但系始终系贵一点

但系要发掘呢度真系比较容易,因为常常睇到佢地既广告

最贵既应该系海鲜类$388都有

场内装修非常简约,完全不是我所想

都无

有着弹牙就唔会太滑,但系都不是乾鞋,不错喔
海南鸡饭

是不太好,又唔系炒饭

味,都咸嫁)
$88胡椒脆鸡翼

个名吸引左我,但系好改善既地方

虽然胡椒味系足够,肉都算滑,单骨类风格亦容易入口

但一来胡椒唔入味,二来本身鸡翼调味不足,亦单调,绝不惹味

总体上呢度既海南鸡饭真系唔差,加上呢个FRIENDLY既价钱(酒店餐厅来讲,性价比高)

有机会约人来食下其他野先

2014-02-20