2015-06-02 6795 浏览
今晚有幸可到全港至高的商廈(ICC)吃晚飯, 好開心... 甫坐下已可欣賞香港迷人夜景, 加上裝修高雅, 氣氛環境一流.  是晚已由老闆秘書發版, 前菜有水晶金玫瑰, 叉燒, 牛坑腩及風乾火腿.  單是賣相已經流口水, 當中最好食水晶金玫瑰, 類似上海菜的肴肉, 另外牛坑腩亦非常入味, 帶點辛辣, 感覺新鮮. 跟住就上主菜喇....有海馬響螺湯, 好甜, 夠火喉的湯水, 仲有響螺食, 但飲到半路見到隻海馬屍賅, 即刻唔想飲.之後有蝦球, 非常彈牙, 個汁好好味, 但個法包可以再趣D.  每食完一道菜, D服務員都好細心咁收拾桌面, 非常體貼, 仲好有禮貌.跟住個花膠....大到呢嚇左一跳, 成隻碟咁大, 好多骨膠原, 好"林"但有趙口, 仲有隻雲南白族豬, 燒到好脆, 肉質嫩滑, 但好大陣"蘇"味!!!甜品是雪影金沙伴桂花糕, 好好味, 食完雪糕再以清香的桂花糕清一清口腔, 配搭有心思, 值得一讚.
今晚有幸可到全港至高的商廈(ICC)吃晚飯, 好開心...

, 即刻唔想飲.

跟住個花膠....大到呢

前菜