8度餐厅

Café 8 Degrees
餐厅: 8度餐厅
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2019-10-07 3526 浏览
8度海逸酒店既10周年抺茶下午茶套餐,$98每位不连加一咁抵,梗系要黎试下啦😁近呢一年好锺意食下午茶,高级少少至中价都试过。下午茶除左讲食物质素之外,卖相同presentation都好重要,黎得食下午茶都系想放松下慢慢enjoy,打个卡咁啫😉😂我地一早已经book左呢个优惠,早半个钟系G/F餐厅门外轮候。现场有不少客人同我地一样早到,时间一到大家都冲上前,有少少混乱。安排方面不完美,尚可改善。当我地拎出已print 的booking form,reception先告诉我们要上2/F入座,而booking form地址系写大堂的。到我地上到去,完全冇路牌或工作人员带路,最後我地经过一系列的客房,穿过泳池,先搵到原来我地被安排系poolside cafe。轮环境,楼下大堂grand d 开扬d。我对於环境方便有d唔满意的😢Tes set上得好快,等我地成间房仔坐满人时,侍应就开始上下午茶。侍应亦有礼貌地问我地要热或冻的绿茶。卖相传统,用左三层架放置咸甜点,脆鸡同薯条则分开摆放。如果可以把炸鸡同薯条用靓d既碟上效果会更好,而家有少少格格不入,好似食食下teaset叫左郑嘉颖黎送外卖咁😅😅抹茶

抹茶芝士蛋糕:好腻,死甜味
抹茶千层蛋糕:千层皮又厚又乾身
芒果拿破仑:酥皮唔脆

抹茶巴伐利亚蛋糕:都系死甜,抹茶味唔香
英式松饼配抹茶忌廉:忌廉唔滑

烟三文鱼他他伴蟹籽:最好食系呢样
芥末鲜虾沙律:沙律正常,不过唔锺意芥末酱
黑松露蟹肉沙律开面三文治:一般都会用多士,呢度用面包,可能知好难keep到脆😂

炸薯角伴绿茶盐:薯角皮仲系度喔😂我估系一次过炸起,所以食落唔脆
脆香无骨鸡翼:正常
茉莉绿茶:正常

其实卖得呢个价钱,我都对佢冇咩期望,纯粹贪平先黎😅不过食完又觉得与其用百几蚊,仲要搭车黎土瓜湾食,不如俾多少少钱食好d。转个角度谂,如果纯粹想搵个地方hea两粒钟,百零蚊又有冷气又有野食都几抵既😂食物质素就麻麻地架啦,叫做对得住价钱罗😉