2023-06-04
朋友帶咗我去禾輋商場一間主打川滬菜嘅中菜館嘆下午茶,環境以木系裝飾,有大量卡位,坐位寬敞舒適。四川擔擔麵:麵身軟硬適中,麻醬湯底做得好好,濃郁得嚟帶點微辣。肉抹水晶粉:入面有菜、蛋、豬肉,調味適中,好鍾意水晶粉煙韌口感。麻醬腐皮卷咬落爽脆;醉翁蝦用花雕酒浸住,酒香濃郁;涼拌茄子塔:茄子索晒醬汁;上海小籠包熱辣辣,肉質結實多汁;迷你胡椒餅外酥內軟。花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯(2位):用紫砂鍋燉盅盛裝,燉湯喺每日新鮮製造,熱辣辣,足料夠味。自製千層水晶肉,Q彈口感,味道唔錯。豆沙鍋餅必食,入面既豆沙熱辣辣,外脆內軟,再曬滿糖霜,好正。芒果多多𣲙外形好吸引,芒果嘅果味濃郁,夠晒凍。✨新張期間可免費入會,成為會員後即享9折優惠、優先訂座、半價飲品(不包括生啤類)、仲有定期價惠贈送比會員添。由於時間關係,我朋友表示佢一早巳經做咗會員啦。🔍龍門一番川滬·紫砂燉湯 (沙田)📍沙田德厚街3號禾輋邨禾輋廣場2樓210A號舖
🔍龍門一番川滬·紫砂燉湯 (沙田)
📍沙田德厚街3號禾輋邨禾輋廣場2樓210A號舖