鼎爺:「點啊?啲嘢食好唔好食先?」我:「好食呀!」鼎爺:「講真㗎 !唔好講門面野,係咪真係好食?」我: 「講真㗎 !啲雞好滑好入味!連雞皮都好爽口! 」以上係真實對話!海之戀Donki同層有間「鼎家喜筷」餐廳,係藝人李家鼎名下餐廳之一,餐廳嘅嘜頭公仔正係按照頂爺個樣設計。前幾日去咗食雞煲,除咗雞煲好食之外,仲撞見鼎爺本人係自己餐廳食嘢,真人好有禮貌好隨和!講返餐廳,餐廳都幾寬敞、座位鬆動、燈光夠光猛、望落去乾乾淨淨。➺➺幸福雞煲$168/位90分鐘內無限添食祕製雞件。Gas爐勁猛火,成個雞煲幾分鐘就滾起,雞件熱辣辣!好多調味香料,雞件好大塊,但係非常入味,啖啖肉,仲好滑!鼎爺話咁滑因為係新鮮雞!個精粹係個祕製汁,包滿成塊雞件,BB辣啱啱好,好惹味!侍應早早就端上一壺湯,食完雞煲之後我哋就自行加湯打邊爐,加完湯之後,好似食緊麻辣火鍋,食物淥完已經夠晒味唔使再點醬汁!➺➺隨雞煲附送蔬菜拼盤$88一個,娃娃菜、金菇、冬菇都好索湯汁,再叫多個豬肉片$88 有9大塊,性價比高!食雞煲打邊爐唔可以忽略飲品,每位+$28日蚊就可以任飲菊花薏米或檸檬洛神,不過見到有好多其他特色飲品,所以就叫咗:➺➺凍
鼎爺:「點啊?啲嘢食好唔好食先?」
我:「好食呀!」
鼎爺:「講真㗎 !唔好講門面野,係咪真係好食?」
我: 「講真㗎 !啲雞好滑好入味!連雞皮都好爽口! 」

➺➺幸福雞煲$168/位

➺➺凍荔枝蘆薈綠茶$34
➺➺凍鮮檸檬薏米水$42
兩杯飲品賣相都好靚,夠清新解渴,但後尾發現一杯唔係幾夠飲,建議都係+$28任飲之前提過嗰兩款飲品比較好。

***加一服務收費