2008-04-19
其實已經係上星期既食事,今日黑雨,先得閒寫番.呢個月,去咗2次,已經無以前真係小店既好味. (未搬黎新舖,以前真係好小店.)第一次,同朋友慶祝生日,去完大陸返香港,已經係11點幾,無晒set dinner. 叫咗 ~生蠔~ 原本想要半打加車里蜆,可惜太夜,只剩下一隻. 好大隻,不過好似唔太新鮮.芒果蓉鮮蝦帶子春卷~ 味道清甜,不油膩.薯蓉焗田螺~ 賣相很差,而且味道太ham. 簡單既反而做唔得好.南瓜忌廉湯及羅宋湯~ 最好味是伴湯那個粟米包.燒大蝦意大利飯~ 蝦分了不同size和價錢. 夜了,只剩下二隻,要了較大的,味道鮮甜且滿是蝦羔. 而意大利飯,中間是軟的,不太正宗.改良了嗎?朱古力布甸~ 好味, 一開,d朱古力湧晒出黎.蘋果撻伴豆腐雪糕~ 比起Cafe Gabbana差一點,而且水準下降了. 上次吃時有厚厚的蘋果,今次太薄.上星期的一餐~半打生蠔~ 新鮮過上次,好味. 羅宋湯及粟米包~ 一樣咁好味.露筍鮮蝦帶子墨汁面~ 以前我黎親都食,係好得. 不過,今次一上碟,個心都凍晒,好醜樣核突呀,一pat野. 食落,墨汁面過淋,帶子梅梅地. 唉!
芒果蓉鮮蝦帶子春卷~ 味道清甜,不油膩.
南瓜忌廉湯及羅宋湯~ 最好味是伴湯那個粟米包.
燒大蝦意大利飯~ 蝦分了不同size和價錢.
夜了,只剩下二隻,要了較大的,味道鮮甜且滿是蝦羔.
而意大利飯,中間是軟的,不太正宗.
改良了嗎?
朱古力布甸~ 好味, 一開,d朱古力湧晒出黎.
上星期的一餐~
半打生蠔~ 新鮮過上次,好味.
羅宋湯及粟米包~ 一樣咁好味.