2018-08-11 90 浏览
我真係好鍾意飲珍珠奶茶,亦都真係飲過好多間。但始終有飲珍珠奶茶既quota,不能飲太多,所以如果買左一杯唔好飲既,我會好傷心。呢排開左咁多台式飲料店,都好想全部試下,今日就特登去買呢杯珍煮丹既黑糖珍珠鮮奶,價值$30。今日可能因為落大雨,排左十分鐘就買到啦!飲品既甜度同冰量都可以揀,我就買左一杯正常冰微糖。店員推薦我地試埋個鮮草,話都係自家制既。等左五分鐘到就攞到呢杯黑糖珍珠鮮奶,摸落杯底啲珍珠係熱辣辣架!啲冰亦都好貼心係碎冰黎。店員提我地要搖勻先飲。相機食先之後就即係試飲,啲珍珠超Q彈,而且充滿濃濃既黑糖味,鮮奶都好香,配合埋又唔會太甜,剛剛好。個杯睇落好似唔係好大,珍珠大概有三份一杯,飲完飽到飯都唔洗食。呢間我會encore!滿意!下次想試泰泰珍珠鮮拿鐵。
黑糖珍珠鮮奶

外卖自取