黑糖珍珠鮮奶今期最heat,飲到又老虎,又幸福咁,呢間都唔輸,好多人讚好,亦都排晒長龍。有朋友意大利返嚟,我梗係要介紹下佢嚟飲呢杯香港最潮最新嘅黑糖珍珠奶。我地一齊排隊,雖然長龍但好彩好快。menu 好多野揀,但字細到癲,我盲嘅差D睇唔到 😂 之後我加碼要左黑糖珍珠紅豆鮮奶。朋友想要黑糖珍珠奶茶,但menu無一個item係寫住奶茶,於是問收銀妹妹,原來係改左名叫黑糖珍珠伯爵拿鐵,但拿鐵 (Latte)意大利文嘅意思明明係解作奶,咁何來有茶既意思? 媽呀,文化混淆呀!🤯 然後朱古力拿鐵又無茶又無咖啡,聽到更混亂 🤯🤯🤯 講返我杯黑糖珍珠紅豆鮮奶(左邊),真係好好味😋加左紅豆蓉,多一種紅豆香味,多一種味覺享受。黑糖珍珠又香黑糖味,珍珠質感煙韌。珍珠份量都幾多,飲極都有 😂 不過飲完呢晚覺得有少少頂胃,應該係因為珍珠幾難消化。朋友要杯黑糖珍珠伯爵拿鐵(右邊),黑糖珍珠同奶當然一樣咁好味,但伯爵茶就話只係飲出普通茶味,無伯爵茶獨特嘅香,少少失望。Overall, 我覺得值得一飲。

我地一齊排隊,雖然長龍但好彩好快。

menu 好多野揀,但字細到癲,我盲嘅差D睇唔到 😂

講返我杯黑糖珍珠紅豆鮮奶(左邊),真係好好味😋
加左紅豆蓉,多一種紅豆香味,多一種味覺享受。

Overall, 我覺得值得一飲。

2018-08-24
17 分钟 (外卖自取)
$30 (宵夜)