2020-09-20 65 浏览
反傳統用⚪⚫型格色調來做招牌想法相當前衛👍 餐廳內部牆身仲掛滿唔少港人的生活小細節做掛畫的確幾有心思。 🍔牛肉漢堡配牛油果角(炸蕃薯條)點餐時職員說因為牛油果已沽清,所以轉了炸蕃薯條,其實熟小編的人都知道我係唔食🐮所以以下食評係由小編朋友提供😉 牛的份量都幾厚身,肉汁都算多仲夾住左一層生菜食落口唔會覺得油膩,但不足的地方係包皮太過厚,令朋覺得食一片已經有飽的感覺,另外溫度唔太夠熱,令到片芝士唔太溶食落口冇拉絲的感覺😂另外炸蕃薯條味道都幾甜,同薯條比蕃薯條比較有口感同健康💪黑松露蟹肉炒蛋🍳竹炭多士🍞熱騰騰的多士出爐周邊脆烘到卜卜都咪話唔正,仲配埋炒到滑嘟嘟的黑松露蛋加蟹肉一齊食外脆內軟的口感不自覺地令我一人食左半份😂墨魚汁扁意粉🍝拌蟹籽每次同lee堆朋友食飯見到墨魚汁意粉都會諗都唔諗唔理儀容甘叫佢黎食,因為屋企唔會整😏墨魚煮得剛剛好,唔會有橡根的感覺咬唔斷,意粉又唔會過硬同過"林",夾埋蟹籽同菇菌一齊食,唔會覺得太油膩反而覺得幾開胃😋♠(招牌)糯米窩夫配自家製牛奶雪條黎到Contrast一定要叫這款甜品先叫黎過😁未食已經比佢賣相吸引,窩夫配雪糕就食得多,雪條比較少見,條雪條味道有香濃的牛

🍔牛肉漢堡配牛油果角(炸蕃薯條)

黑松露蟹肉炒蛋🍳竹炭多士🍞

墨魚汁扁意粉🍝拌蟹籽

♠(招牌)糯米窩夫配自家製牛奶雪條
黎到Contrast一定要叫這款甜品先叫黎過😁未食已經比佢賣相吸引,窩夫配雪糕就食得多,雪條比較少見,條雪條味道有香濃的牛奶味連窩夫一齊食食味道都幾夾👍
唯一覺得好奇的係雪條溶的速度比相像中慢,我同朋友食完主菜條雪條都唔係點溶😂😂究竟隱藏左咩唔識溶的秘密?!

P.s.三杯咖啡拉花都好靚😍