2019-06-21 496 浏览
二人套餐 ($298)泰式海南鸡好耐无食过泰国野喇!!泰式海南鸡一定系必点,佢地D鸡肉好嫩滑,就算系鸡胸位置都唔好会'鞋"...但可能D鸡不可以煮太熟啦!!太熟会影响口感,所以当晚食既海南鸡系骨附近既位置都仲有少少血水,但阿妈话ok,煮嫩肉鸡的话系会咁样样wo...大头虾冬荫汤除左鸡之外,必点既应该就系冬荫功汤了吧??酸酸辣辣既味道,仲有淡淡的新鲜香草味,岩晒咁鬼热既夏天饮呀!!迷你小食拼盘虽然话系迷你小食,但我觉得分量其实好鬼多,有成四种咁多!!食到呢度我已经饱饱地,炸虾饼炸到好香好脆,我估系用新鲜虾打浆,之後去炸的。如果唔系点会咁好食!!炸鱼饼就食到有淡淡香茅味,同埋口感好像Q弹...其他两款就太饱食唔落了T^T马拉盏炒通菜其实除左通菜,系可以拣芥兰既。但我觉得芥兰本身有少少苦味,所以拣左通菜!!我想讲呢个通菜炒到好惹味呀!如果有饭比我配来吃,一定不得了!!泰式甜品泰式甜品我觉得就一般般啦,无哂太大意外惊喜。但以$298呢个价包咁多食物,是值得一赞!!

二人套餐 ($298)
泰式海南鸡

大头虾冬荫汤