Passepartout位于铜锣湾近湾仔消防局𠮶边~舖头面积唔大 outdoor一枱(pet friendly🐕)Indoor有六枱 我坐呢个凹位已经算成间铺最特别嘅位置😂佢地系一间用地方名改菜式名嘅餐厅🇬🇧🇭🇰佢哋菜式嘅配搭几新鲜 好多食材香港local嘅餐厅都唔会用👍🏻呢样抵赞 不过主菜嘅选择都唔多 一共得五款 今次试咗其中两款London&Hong Kong🙆🏻‍♀️但感觉上好似嗌错嘢🤣成餐唯一系杯咖啡出色啲🤫迟吓有机会嘅话再去试吓其他𩠌 但短期内应该都唔会再去🤣-❶ London ($118)🥩🍞🇬🇧评分:6/10短评:牛颊肉处理得几好 好入味好稔👍🏻加上佢嘅摆盘系几靓~但整体味道偏咸 个人认为呢个配饭其实几夹🤣就咁配包一齐食系食唔晒啲汁🤣❷ Hong Kong ($108)🐖🥚🇭🇰评分:6.5/10短评:简单啲来讲就系餐蛋饭嘅变奏版🤪原本就系比呢个饭吸引左去食 我都系个好钟意食scotch egg+午餐肉嘅人😛呢个配搭系唔错 但系午餐肉食落去好粉好似咸牛肉咁嘅质地🥶硬系觉得好似唔系好熟🤣side dish有椰菜仔 单食依旧苦苦涩涩咁 但配埋蛋黄酱感觉又唔错🤣❸ Iced Cho

❶ London ($118)🥩🍞🇬🇧

评分:6/10

❷ Hong Kong ($108)🐖🥚🇭🇰

评分:6.5/10

❸ Iced Chocolate($55)🧊🍫

评分:3/10
短评:失望 十足十茶记水吧冲嘅冻朱🥴就系牛奶冲朱古力粉但系冲唔溶嘅感觉🥲饮落去净系饮到好多粉 我谂大家睇相都feel到-.-“都唔奢求系用好苦好浓郁嘅可可粉沟奶做base 但呢杯系完全冇朱古力味 好似饮紧奶然之后有啲可可粉做icing咁🥲仲卖咁贵😞大家睇路~

❹ Honey Cinnamon Latte ($50)🍯☕️

评分:6.5/10
短评:朋友话唔错 我饮左一啖都觉得肉桂味出 建议大家去呢度都系饮返咖啡会稳阵啲;)
——————————————————————————
゛Passepartout (铜锣湾)
📍 铜锣湾骆克道447-449号中威商业大厦地铺2号舖
⋆͛人均消费:$160💰