2019-03-30 94 浏览
黎到旺角,有五花八门既餐厅,基本上你想食咩都得!今日同老公去睇装修d野又黎到呢个好多人既旺角,都唔谂食咩啦,见野岩就食啦!今次食呢间新开既小店,之前行过好多都唔多觉。我拣左食猪骨浓汤,因为唔系好食得辣,汤内本身已经有啲配料,芽菜、酸菜等,配上红薯粉,𩠌我就拣左猪腩片、鱼皮饺、鱼腐、芝士肠同响铃,每款都系加$8,$9咋!碗粉一黎呈奶白色,好大碗,汤有啲似平时拉面feel,饮两啖个汤,几浓。红薯粉都几重而且好滑,佢呢度啲猪腩片好薄,肥肉唔算好多,但系好爽,又唔油。跟住介绍下d小食,忍唔住叫左三款,每样都唔系好大碟,所以绝对食得落!三款小食都有青瓜丝衬底,如果觉得辣不妨连埋青瓜丝一齐食,减轻个辣。蒜泥白肉唔错,每片肉细细片又切得薄。口水鸡d鸡唔会太硬、冰冰冻冻咁。我最想介绍既就系「黄金皮蛋」,超好味,皮蛋晶莹剔透,食起黎软林林,而且好衬𠴱种麻辣味,三款小食中最正就系呢款啦!小店好多学生哥画帮衬,可能因为价钱够亲民,要多d帮衬啦!
小店好多学生哥画帮衬,可能因为价钱够亲民,要多d帮衬啦!