2019-04-07 1125 浏览
咪睇小弟嘅食评好似不时都食好嘢,其实,平贵都会试吓,不过,有时又唔喺食过乜都写而已。近排见「麦记」推出两款新包:宫崎风味南蛮炸鸡汉堡及金泽风味黑咖喱吉列猪排汉堡,仲卖广告卖到铺天盖地咁,所以,揾次食晏试试佢。小弟今次想试嘅喺前者,因为二年前去过一转九洲嘅宫崎同鹿儿岛,晌当地食过好几次南蛮炸鸡,所以,有种想重温那些年回味嘅感觉,当然,心里有数,「麦记」出品跟食地道嘅南蛮炸鸡就梗喺有啲落差啦。个宫崎风味南蛮炸鸡汉堡嘅包装好和风,我本身事前就无刻意番意𠮶个广告,所以,对个包都无咩具体认知。一拿上手,爆晒汁,可能落酱太多,泻晒出嚟,而件炸鸡块几厚身,嫩就唔嫩滑架喇,但亦唔叫嚡(其实应该都喺跟平常食嘅麦香鸡𠮶件鸡块一样),沾满酸酸甜甜嘅酱汁,除椰菜丝、洋葱丝,上面仲加有啲蛋沙律,整体味道确喺几唔错。薯条换咗沙律杯,无咩好补充,反而杯冻柠茶想讲两句,茶色比较淡,虽然有3块大柠檬片,但咁大杯就唔多啱比例,故此饮起嚟柠檬味薄啲啰。正所谓好又一餐,唔好又一餐,今餐?都OK啦,「麦记」不时推出新包款,将唔同地方嘅食材、菜式都物尽其用,进行「二次创作」成为新包款,虽然好多人都话「麦记」喺卖垃圾食物,咁佢哋卖
,所以,揾次食晏试试佢。
冻柠茶
正所谓好又一餐,唔好又一餐,今餐?都OK啦,「麦记」不时推出新包款,将唔同地方嘅食材、菜式都物尽其用,进行「二次创作」成为新包款,虽然好多人都话「麦记」喺卖垃圾食物,咁佢哋卖「垃圾」得嚟,都入咗好多心思嘅。
等候时间
5 分钟 (外卖自取)