2024-02-22 76 浏览
📍Deer Kitchen🦌一间森林风嘅西餐厅,连个名都系我最中意嘅鹿😍呢度最大嘅特色系以鸟笼为主题,餐厅入边真系有两个好靓嘅巨形鸟笼座位比大家打卡㗎😛鹿鹿鸟笼盛宴 $498 (2ppl)前菜: 鹿鹿沙律🥗巴马火腿蜜瓜🍈沙律淋咗少少柚子醋,清爽开胃。巴马火腿特有嘅咸香配鲜甜嘅哈蜜瓜,不败嘅经典组合🤤汤:龙虾浓汤🦞好多时饮亲都会浓得滞好咸,而呢个就浓而不腻👍🏻小食:海苔鱿鱼🦑脆脆鸡翼🐔明太子蟹肉酥盒🦀鱿鱼同鸡翼经过油炸,将肉汁锁住,值得一赞嘅系炸粉非常薄,唔会净系食到面衣💯主食:澳洲草饲牛板腱扒🐮海鱼柳配芒果莎莎🐟本身仲担心唔够饱,但发现每份肉底下都有一大球紫薯蓉,牛同鱼都煎到外焦内嫩,最后仲饱到差啲食唔晒😂甜品:迷你芝士蛋糕🍰马卡龙甜品系有惊喜嘅,一直都唔中意食马卡龙,觉得好甜,呢个竟然甜度啱啱好,而且外皮脆口,好食到想食多嚿都冇🥲饮品:蓝色美人鱼🍹荔枝魅影🍸一见到呢两杯嘢已经心心眼😍点解可以靓到咁,超梦幻嘅配色🫧,仲要两杯都好好饮,完全冇伏!
📍Deer Kitchen🦌

鹿鹿鸟笼盛宴 $498 (2ppl)

前菜:
鹿鹿沙律🥗
巴马火腿蜜瓜🍈

汤:
龙虾浓汤🦞
好多时饮亲都会浓得滞好咸,而呢个就浓而不腻👍🏻

小食:
海苔鱿鱼🦑