2019-03-17 633 浏览
可能适合对象:鲜果挞 /栗子挞甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️浓度(5星最浓):⭐️⭐️⭐️🍴:餐具 ✔️/ 蜡烛 ✔️ / 冰袋 ✔️/ 纸盒✔️🏷:✔️(免费朱古力牌)💬:由于去之时,接近休息,两位店员都睇得出好攰啦,但最基本嘅Service都系有嘅。不过相比上一次买蜜瓜蛋糕嘅经历,上次好好多。🛒:湾仔🔘:件装/ 个装💰:$58-$68 不等/ $580-$620 不等————————————————————————性价比:中上大家仲有冇印象我哋曾经介绍过原个蜜瓜蛋糕?由于个个系期间限定,我哋又迟咗介绍,等到出Post当日,原来已经冇卖!好后悔当时介绍唔切。所以今次决定俾𠵱个蛋糕打一打尖,排佢出Post先!今次介绍嘅系两款切件挞,分别系「期间限定」嘅士多啤梨挞同栗子挞。其实士多啤梨挞一直都有,平日仲卖$58一件。之不过今期推出嘅系期间限定嘅熊本市士多啤梨造成嘅,而唔系佢哋平日用开嘅美国或者韩国士多啤梨,所以都贵咗$10,卖$68件。餐牌上系冇写价钱有变,反而系个同事嚟落单时先讲,公司方面可以注意一吓。至于蛋糕方面,士多啤梨挞同一般嘅士多啤梨挞卖相冇话有咩与众不同,都系稳阵卖相,冇咩咁Signature。士
可能适合对象:鲜果挞 /栗子挞
甜度(5星最甜):⭐️⭐️⭐️
浓度(5星最浓):⭐️⭐️⭐️
🍴:餐具 ✔️/ 蜡烛 ✔️ / 冰袋 ✔️/ 纸盒✔️
🏷:✔️(免费朱古力牌)
🛒:湾仔
🔘:件装/ 个装
💰:$58-$68 不等/ $580-$620 不等
————————————————————————
性价比:中上

至于蛋糕方面,士多啤梨挞同一般嘅士多啤梨挞卖相冇话有咩与众不同,都系稳阵卖相,冇咩咁Signature。士多啤梨,日本嘅,甜度/好味道都预咗系咁,食落都系冇咩话咩惊喜。而成个挞嘅建筑结构就系士多啤梨,薄层蛋糕,吉士,再到挞底。薄层蛋糕软熟,薄,薄度食到都唔察觉。但Custard方面出色,冻冰冰嘅蛋糕,食到Custard系几好味,再加埋个较硬身嘅挞,最攞分就系个Custard加挞。

而栗子方面仲易形容,只系将面嘅士多啤梨换走,改做栗子蓉,成事!栗子个个相对高少少分,可能始终都要做啲手脚先做到蓉,唔系斋买士多啤梨放上面。个蓉系食到有粒粒栗子,甜度浓度都恰好,最曳就系粒挞顶嘅栗子。佢好Raw,真系冇做过咩,好似用水烚完就放上去咁,糖渍一吓会好啲,哈哈,分享完毕。
士多啤梨挞
栗子挞