2018-04-29 86 浏览
有朋友诚意推荐呢间鱼锅,用料十足,价钱公道,地点方便,决定一试!未够八点,见到坐无虚席,仲以为要等位,原来仲有一个VIP房,幸运地被安排入去坐,仲要唔洗比min charge!我地决定拣鱼锅!老板好有诚意同友善向我地介绍一下佢地既鱼锅!原来餐厅既鱼锅汤底系用龙趸头同鲜鱼淆成汤,再用鱼汤加上酸菜,萝白同其他蔬菜去煮桂花鱼!辣度系可以自己选择!唔辣都得!我地拣左小辣!酸菜桂花鱼锅 $188哗!好大锅!而且有好多桂花鱼!餐厅好细心,已经将桂花鱼切成鱼片,方便进食!食晒成条鱼都只系得几条鱼骨!值得一赞!必试呀!首先当然要试一试个汤底先!正如餐厅老板所介绍一样,鲜甜美味,超正!饮得出系绝无味精,真材实料呀!特级安格斯肥牛 $98肉色鲜红, 卖相已经够靓!肉质嫩, 肉味鲜, 牛味浓郁! 唔洗点豉油已经好好味喇!炸鱼皮 $40炸鱼皮好薄身,非常脆!超正!必食呀!十分推介!即食同浸几秒汤再食,同样都松脆可口!猪颈肉 $58猪颈肉系薄切,又爽又滑!好味道!椒盐鲜鱿 $98鲜鱿即叫即炸,新鲜嫩滑!唔会韧!午餐肉 $40午餐肉系厚切,份量都有成罐架!竹蔗茅根 $33竹蔗茅根真材实料呀!而且小小甜,饮得出系材

,仲要唔洗比min charge!

酸菜桂花鱼锅 $188

酸菜桂花鱼锅
酸菜桂花鱼锅

特级安格斯肥牛 $98

特级安格斯肥牛

炸鱼皮 $40
炸鱼皮好薄身,非常脆!超正!必食呀!十分推介!

即食同浸几秒汤再食,同样都松脆可口!
炸鱼皮
炸鱼皮

猪颈肉 $58
猪颈肉系薄切,又爽又滑!好味道!
猪颈肉

椒盐鲜鱿 $98
鲜鱿即叫即炸,新鲜嫩滑!唔会韧!
椒盐鲜鱿

午餐肉 $40
午餐肉系厚切,份量都有成罐架!
午餐肉

竹蔗茅根 $33
竹蔗茅根真材实料呀!而且小小甜,饮得出系材料本身既甜味!打边炉必备呀!
竹蔗茅根