2019-09-14 3144 浏览
随变.第二次黎呢道打边炉,钟意呢道因为环境好正,坐得舒服,而且性价比唔错!.串烧🍢呢道有个烧烤炉,除左火锅以外有提供串烧,系即叫即烧的!我地首先嗌左两串串烧:🍢烧白鳝👍🏻外皮香脆,鱼肉爽口弹牙,好新鲜!.🍢蒜蓉烧扇贝😍大大只扇贝上有蒜蓉粉丝好惹味,将扇贝的精华吸收晒😍扇贝亦好鲜嫩,烧过后依然鲜甜多汁!.火锅我地叫左两个,分别有随变麻辣鸡煲同干锅肉蟹。随变麻辣鸡煲嗌左最少辣,都keep到麻辣刺激嘅口感,鸡煲以花椒、辣椒、洋葱、大葱等香料熬制,香辣兼备,鸡煲当然唔少得惹味嘅鸡件,鸡件都唔错,食落好嫩滑!.🦀🦀干锅肉蟹: 呢个超级推荐!肉蟹非常新鲜,食落好鲜好爽,食到一梳梳肉!整个锅用了香味十足的花椒八角等炒得好惹味,椰菜花吸收晒蟹同配料嘅精华😍.配料我地点左: 响玲,菜,墨鱼滑,鱼腩当然仲有主角:手切本地牛颈脊,牛颈脊好有口感,有重重的牛味,手切牛更多一份鲜嫩🥰脆脘腩肉质结实,好鲜好爽口,鱼肉脆脆的😋🐠👍🏻.呢道嘅海鲜好值得推介,下次火锅都会再黎!
随变
前菜

串烧🍢
🍢烧白鳝👍🏻外皮香脆,鱼肉爽口弹牙,好新鲜!
烧白鳝

🍢蒜蓉烧扇贝
烧扇贝

麻辣鸡煲

响玲
墨鱼滑

配料我地点左: 响玲,菜,墨鱼滑,鱼腩
脆脘腩

呢道嘅海鲜好值得推介,下次火锅都会再黎!
烧白鳝
烧扇贝