2020-02-29
話說我想去試呢間餐廳好耐好耐,朋友話食過正,但平時好少過開鰂魚涌個頭,今次終於揾到機會試🥳餐廳細細間,都幾企理,晚市都有唔少人幫襯。.🦞原隻波士頓龍蝦湯飯 $138 (4.5/5)龍蝦好大隻😍😍😍上枱既時候係連埋個火爐一齊上,唔怕凍左唔好食😋店員都提醒我地龍蝦唔好浸太耐,因為本身已經熟左,否則肉質會韌。湯飯嘅料都好多,有紫菜、腐皮、娃娃菜等,湯底本身係鯛魚湯,加埋龍蝦嘅鮮味,非常鮮甜。另外龍蝦鉗好大隻啖啖肉,超正🤗絕對推介大家試下呢個,同埋呢個價錢簡直超值🤩.🍖餃子雞翼 $40 (4/5)外皮燒到帶點金黃色,入面釀左餃子餡料,漲卜卜,熱辣辣又惹味🥰一客得兩隻有點唔夠喉🤣.🍜安格斯牛肉番茄鯛魚湯烏冬 $88(4/5)本身想食番薯蜆蝦魚湯烏冬,點知竟然賣晒😭😭重點想講個番茄湯底真係好正!烏冬比較扁同幼身,食落又滑又彈牙👍🏻配埋安格斯牛肉,好香牛肉味。另外佢有多款配料可以追加,我就加左象拔貝$18同烏賊🦑$18,同樣都好新鮮😋
🦞原隻波士頓龍蝦湯飯 $138 (4.5/5)
🍖餃子雞翼 $40 (4/5)
🍜安格斯牛肉番茄鯛魚湯烏冬 $88(4/5)