2024-04-25 26 浏览
闹市中隐世Café 同queenie打算揾间Café打卡食下野,就发现呢间位于铜锣湾嘅 @laybackcafe ,一入到去格调清新,仲有好大只bear bear坐镇喺门口,而餐桌系一张大木头🪵枱,感觉特别写意!🍝北海道海胆帆立贝幼蛋面 $198帆立贝熟度刚好,而海胆鲜味。起初以为幼蛋面好幼但竟然唔系,不过好挂汁又弹牙,加上creamy 鲜味十足既海胆汁真系绝配 。🍳素食All Day Breakfast $138有牛油果,薯饼,磨菇,羽衣甘蓝,焗豆,蜜瓜!呢个组合都系我钟意食嘅配搭,不过牛油果偏熟左小小,羽衣甘蓝配上酸甜醋汁好惹味!🍡芝士Impossible蕃茄肉酱croffle $68呢个Impossible蕃茄肉酱croffle好有惊喜,虽然素食但系都好惹味,配上croffle 烟韧松软,咸度刚刚好!🧁Tiramisu $68creamy 又有espresso 味但轻盈既,有惊喜,值得一试!🍰开心果巴斯克芝士蛋糕 $78偏实净嘅巴斯克,蛋糕都偏湿有气泡。芝士味系主角,开心果味比较轻,要加埋个开心果酱先浓返啲。饮品我推介:开心果Dirty、蓝湖😍Layback Cafe & Ba
闹市中隐世Café

🍝北海道海胆帆立贝幼蛋面 $198

🍳素食All Day Breakfast $138

🍡芝士Impossible蕃茄肉酱croffle $68

🧁Tiramisu $68

🍰开心果巴斯克芝士蛋糕 $78

饮品我推介:开心果Dirty、蓝湖😍

Layback Cafe & Bar
铜锣湾耀华街3号百乐中心17楼02-03号舖