2020-10-11 769 浏览
繼續我既飲食之旅先🙈今次試下公司附近既一間泰國野由於限聚令我地都係決定買返去食佢地門口左右兩邊有一對戴住口罩既公仔仲有探熱機係到 記得自動自覺呀👍🏻餐廳既燈光比較暗 營造左一種有氣氛既感覺員工全部都幾有禮貌🙆🏻‍♀️講野會有啲泰國既口音 但絕對清楚佢地講緊咩 唔會溝通唔到今次我地叫左五個餐 分別係乾炒雞肉河粉 海南雞撈檬 札肉雞湯金邊粉 薑蔥豉油雞飯 同埋豬頸肉炒公仔麵 全部粉量都多架 絕對係夠飽肚仲包餐飲其他同事都係叫普通熱檸茶檸水奶茶咁 我就加左12蚊試佢既泰式奶茶🙈全部味道都係唔錯既 係會再回頭幫襯😎如果湯粉麵類可以多啲湯就會更好 不過可能係因為外賣所以啲粉索左啲湯建議下次可以為外賣既客人分湯咁就唔會唔夠喇🙆🏻‍♀️撈檬個到一盒仔醬汁係唔夠呀 建議可以架多一盒比外賣客人 咁個味道就唔會好淡喇🤭豬頸肉炒公仔麵會係個底到加一啲生既菜絲吸油只要唔食最後個啲菜絲油既程度係我可接受既範圍🙈而薑蓉唔知係咪餐廳自己整架呢 食得出有陣陣既米酒香 就咁食都唔會咸到接受唔到架😋所有食物入面個啲蔬菜 肉類 飯麵既比例都好適當 唔會話有啲種類過多或過少😌而泰式奶茶其實我都唔太識評價😂😂不過就唔太岩我自己既口
繼續我既飲食之旅先🙈

建議下次可以為外賣既客人分湯咁就唔會唔夠喇🙆🏻‍♀️
豬頸肉炒公仔麵會係個底到加一啲生既菜絲吸油
只要唔食最後個啲菜絲油既程度係我可接受既範圍🙈

而泰式奶茶其實我都唔太識評價😂😂
不過就唔太岩我自己既口味 唔知係奶既問題定其他呢🤔 不過佢係用樽仔裝住冇冰既凍泰式奶茶 所以你地都可以試下架👀