2020-07-11 92 浏览
好耐冇出街食西餐,今次就同朋友嚟咗呢間喺旺角嘅餐廳,估唔到都有驚喜喎!入到去成個環境都好舒服,位同位之間都幾闊落,講嘢都唔會俾人聽到。枱面仲有蠟燭,好有feel呀!佢個餐牌同埋drink Menu都算多嘢揀,值得一題係,佢將所有素食嘅餐單都擺埋一齊,方便晒啲食素嘅朋友!我哋叫咗一個主菜、一個飯、一個小食同埋一份甜品。一開始就上個餐包先,個餐包睇好似好硬,點知食落去仲係好軟熟,而且係熱㗎!值得一讚主菜我哋叫咗半份豬肋骨,其實價錢都真係幾抵,百幾蚊就有半份,而且好多肉,口感好林,個汁都好濃味。飯我哋叫咗燒白鴿脾忌廉雜菌意大利飯。個白鴿俾燒得啱啱好,而且有預先醃過,鹹鹹地但肉質仍然好鮮嫩,如果再大塊啲就好啦哈哈。至於個意大利飯我就覺得啱啱好,有少少硬但係食得出係意大利飯嗰個質感,我個人就唔鍾意一pat pat好林嘅意大利飯,所以我幾推薦呢個。小食叫咗個炸洋蔥圈,一上到枱大份到嚇親我哋。唔算好多炸漿,只係一層薄薄咁咁包住洋蔥圈,而且炸得好香口,唔會太油。甜品叫咗個心太軟拼柚子雪凍。甜品都等咗一段時間,可能真係因為佢即刻整。個心太軟好好味,唔會太甜。一切開啲朱古力醬流晒出嚟。柚子雪凍就有好香柚子

我哋叫咗一個主菜、一個飯、一個小食同埋一份甜品

甜品叫咗個心太軟拼柚子雪凍。甜品都等咗一段時間,可能真係因為佢即刻整。個心太軟好好味,唔會太甜。一切開啲朱古力醬流晒出嚟。柚子雪凍就有好香柚子味,好啱我胃口。

呢間野都幾好味,下次可以再試!
2020-07-07