2023-03-09
今日去左旺角同朋友會面,早幾日係網上訂左位,去到唔駛等真好,最好彩係安排左個角落頭比我地,坐得舒服得來傾計又可以靜D。整間居酒屋裝潢好日式,刺身可以係壽司Bar度揀,感覺都幾舒服。我地叫左以下既野食﹕味醂雞泡魚乾熱熱地甜甜地作為開胃菜唔錯,燒得少少焦帶到雞泡魚乾香氣,餐前必叫。枝豆正常發揮,值得一讚係枝豆唔會好淋,軟硬度剛剛好。油甘魚腩刺身上枱時好夠凍,個樣好新鮮,一啖食落口係幸福既味道,同埋重點唔係薄依依,每件都係厚切,鐘意食刺身一定要點串燒 (牛舌、雞皮同雞胸軟骨)串燒好值得叫,燒得好食。牛舌個芯好淋,唔會死咸。雞皮係燒得亁身個隻,食落好似薯片一樣,一D都唔油,雞皮叫多幾串都食得落。雞胸軟骨唔係好多地方都有,上邊既黑胡椒辣辣地襯托到雞胸軟骨,3款串燒都好好味,串燒師父有功架。南瓜天婦羅南瓜本身好甜,炸漿脆得黎算薄,熱熱地好味。燒牛小排牛小排燒得好嫩,唔會鞋,重點係柚子胡椒,一齊食增加左牛小排既層次。燒甲羅充滿左蟹膏既甲羅,每一啖都充滿蟹膏既香味,入邊仲有少少一絲絲既蟹肉絲,仲有一D都唔腥。除左食物外,服務都好值得一讚,侍應會經常走過來收野同睇下你有乜需要,呢間居酒屋可以值得再來,下
我地叫左以下既野食﹕
味醂雞泡魚乾
枝豆
正常發揮,值得一讚係枝豆唔會好淋,軟硬度剛剛好。
油甘魚腩刺身
串燒 (牛舌、雞皮同雞胸軟骨)
南瓜天婦羅
南瓜本身好甜,炸漿脆得黎算薄,熱熱地好味。
燒牛小排
燒甲羅
除左食物外,服務都好值得一讚,侍應會經常走過來收野同睇下你有乜需要,呢間居酒屋可以值得再來,下次可以試下佢地D蠔同酒既pairing。