2019-09-06 411 浏览
听同事介绍呢间cp值高既铁板烧,今晚一于同老公黎试下,黎到见到好多都系熟客,同店员有倾有讲,餐厅设有bar台或卡位,我地当然选择坐bar台,可以一边食一边睇住师傅烹调,铁板烧既好处就系师傅会按你既进食进度而煮下一道菜,食完一道先上另一道,咁样每道菜都可以保持新鲜滚热辣。铁板带子皇套餐 (二人前) $528豆腐和风沙律北寄贝剌身刺身新鲜,食落有口感。铁板配菜:冬菇、翠肉瓜北海道带子皇果然系带子皇,带子超大粒,师傅煎到刚刚熟,外层煎得香,内层好软熟,食落好鲜甜。日本原只鱿鱼筒鱿鱼筒食落超有口感,而且师傅调到好惹味,不需点任何酱汁。美国顶级牛柳牛柳我们要求5成熟,师傅刚刚好可以煮到外层熟透,里面仲系粉红色,咁样就可以锁住肉汁,牛味亦好香浓。三文鱼炒乌冬乌冬够弹牙,配埋煎熟既三文鱼,味道刚刚好。日式炒时菜活蚬杂菇面豉汤甜品 – 鸡蛋布丁布丁好滑,鸡蛋味好香,亦唔会太甜。

铁板带子皇套餐 (二人前) $528

豆腐和风沙律
豆腐和风沙律

北寄贝剌身
北寄贝剌身

刺身新鲜,食落有口感。

铁板配菜:冬菇、翠肉瓜
铁板配菜:冬菇、翠肉瓜

北海道带子皇
北海道带子皇

日本原只鱿鱼筒
日本原只鱿鱼筒

鱿鱼筒食落超有口感,而且师傅调到好惹味,不需点任何酱汁。

美国顶级牛柳
美国顶级牛柳

三文鱼炒乌冬
三文鱼炒乌冬

乌冬够弹牙,配埋煎熟既三文鱼,味道刚刚好。

日式炒时菜
日式炒时菜

活蚬杂菇面豉汤
活蚬杂菇面豉汤

甜品 – 鸡蛋布丁
甜品 – 鸡蛋布丁

布丁好滑,鸡蛋味好香,亦唔会太甜。
2019-09-04
$290.5 (晚餐)