CHEF STAGE de Eddy Chu

朋友升职请食饭,一早订咗呢间由Chef Eddy主理的西餐。门口放了很多国际厨艺比赛的奖项,相信食物质素一定唔错。餐厅起19楼,仲有大玻璃个view靓到呢!我哋拣咗5 Course Set Dinner乳酪鲜虾芒果沙律大虾够新鲜好弹牙!清酒蟹肉日本年糕清酒忌廉白汁煮得刚刚好,酱汁口感幼滑,微甜,配埋葱花年糕,好食!黑松露磨菇汤黑松露香浓,啖啖磨茹,钟意磨菇大小刚好,有口感!美国牛肉眼出色,肉眼油花丰富,口感软腍。拣了7成熟,烧得刚好,全块熟成程度掌握得非常之好。亦要赞下啲配菜,总觉得出色嘅西餐配菜都会比较用心,有别于普通嘅薯蓉,今次竟然食到芋头蓉,层次更加丰富。鲜鲈鱼柳配日本带子摆盆好靓,竟有羽衣甘蓝配菜!鲈鱼一d都唔腥,味道清甜,质感软滑,煎得刚好!日本带子都煮得出色,不会过度受热和太焦,入面多汁软嫩,正!欣赏餐厅上菜的碟系经过高温处理,更能控制上菜温度,亦感觉更卫生!呢间餐厅价钱虽然唔平,但以咁高质咁有heart既菜式嚟讲,五道菜人均消费五百多,我又觉得几值!下次一定会再嚟试下其他菜式。

我哋拣咗5 Course Set Dinner

乳酪鲜虾芒果沙律
大虾够新鲜好弹牙!

清酒蟹肉日本年糕

黑松露磨菇汤
黑松露香浓,啖啖磨茹,钟意磨菇大小刚好,有口感!

美国牛肉眼

鲜鲈鱼柳配日本带子