2021-02-21 833 浏览
假日想chill chill, 今日同朋友去左一间有风味既西班牙餐厅食lunch,呢度有好多霓虹灯,装修都几靓。冻盘:蟹肉及辣忌廉芝士酿烤甜红椒$98好似食紧沙律酱咁样,超级creamy,蟹肉味好浓郁,加咗甜红椒,配搭有新意,又好味薄切炙烧吞拿鱼腩$88好似fusion菜,吞拿鱼好肥美,炙烧后油脂味四散,加咗少少辣椒香料,味道好有层次!热盘:柠汁白酒煮蚬$98啲蚬都几大只,钟意佢嘅调味,可以突出蚬嘅鲜味😍😍巴塞隆拿烤红虾$88啲虾一上嚟就闻到好香既烤虾味,完全吸引晒我嘅味蕾,虾壳🦐好香脆,虾肉好肥美!Main course :西班牙式油封鸭腿配甜血橙酱$198呢个main 系我最期待既野食,果然冇令我失望,食到我舔舔脷😋😋皮脆肉嫩,一定要点啲血橙酱,可以令味道更上一层楼🤗推介👍饮品:Green garden 一饮就有淡淡嘅青苹果味,加左罗勒叶,带啲丁香一样嘅气味,好清新!Before sunrise 呢一杯更加容易入口,好清甜,有杂莓果香😘女士啱饮呢度真系好chill, 坐得舒服,服务好,侍应会推介招牌菜,嘢食又好味,拍拖或者一班人嚟都好啱

冻盘:
蟹肉及辣忌廉芝士酿烤甜红椒$98

薄切炙烧吞拿鱼腩$88

热盘:
柠汁白酒煮蚬$98
啲蚬都几大只,钟意佢嘅调味,可以突出蚬嘅鲜味😍😍

巴塞隆拿烤红虾$88

Main course :
西班牙式油封鸭腿配甜血橙酱$198

饮品:
Green garden

Before sunrise
呢一杯更加容易入口,好清甜,有杂莓果香😘女士啱饮

2021-02-21
用餐时段