2022-12-29 865 浏览
— #cowcow荃湾 酸菜鱼系近年黎好hit既食物之一我都好钟意食而且成日都食今次嚟到食麻辣风云嘅酸菜鱼麻辣风云荃湾分店系大河道位置都算方便而且店面平日人流都好多好彩我哋有book位(*˙˘˙*)ஐ• ───── [ 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ]───── •⧐前菜小食 | $18⧐炸馒头 | $58⧐酸菜鱼 | $268⧐酸菜炒肥肠 | $128⧐生啤ASAHI | $75• ────── [ ☾ ] ────── •⸝⸝⸝☾ 风云炸馒头有孔明出船,腾云驾雾好有气派,炸馒头要借东风好似要打赤壁一样,出场自带烟雾效果,馒头本身炸得脆卜卜,加埋炼奶一流呀( •̤ᴗ•̤ )♡⸝⸝⸝☾ 酸菜鱼店家预设小酸小麻,好贴心,惊太辣,我地食唔到,后尾食左几啖,觉得可以加多啲酸,店员都肯加比我地真系好好人呀,鱼肉多都算多,而且都几滑身,再加薯粉底,仲有豆卜,索哂麻辣味(๑•̀ㅂ•́)و✧⸝⸝⸝☾ 酸菜炒肥肠整碟野嚟讲,咸酸菜炒得好出味,所以肥肠带既酸味都几重,食到几浓既酸同肥肠味,食肥肠一定要冧身,佢都几冧,唔会系橡筋肥肠,唔会咬唔烂( ˶ˊᵕˋ)੭♡⸝⸝⸝☾ 生啤ASAHI叫左大杯嘅生啤,酒食辣同炸野,好正꒰
— #cowcow荃湾

⸝⸝⸝☾ 风云炸馒头

⸝⸝⸝☾ 酸菜鱼

⸝⸝⸝☾ 酸菜炒肥肠

⸝⸝⸝☾ 生啤ASAHI
叫左大杯嘅生啤,酒食辣同炸野,好正꒰ ¨̮ ꒱⸝♡

• ───── [ 𝐑𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ]───── •
味道 𝟺 / 𝟻
环境 𝟺 / 𝟻
服务 𝟺 / 𝟻
卫生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟺 / 𝟻
• ──── [ 𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 ]──── •
📍 麻辣风云 (荃碧大厦)
荃湾海坝街108-114号荃碧大厦1楼
2022-12-20