2021-07-17 30 浏览
作为一个对茶充满100%喜爱嘅人 成日系the one行过见到呢间舖都比佢嘅店名吸引 今次就一于的起心肝去试下💪🏻佢系一个虽然系类似pop up store嘅型式 但系佢都有几张枱比客人坐下 行街行到攰绝对系一个好好嘅休息点佢地嘅menu好丰富 除左手摇茶品之外 仲有雪糕🍦同蛋糕🍰 全部都有茶味😋 钟意茶味嘅人一定唔可以错过如果唔系自己一个都想试埋佢地嘅雪糕蛋糕都好想试多几款😤因为我只系自己一个就净系叫左一杯 焦糖芝士 浓香铁观音茶同埋一件日本奶茶蛋糕我真系好耐无系香港饮过好饮嘅芝士奶盖香港有好多舖头嘅芝士奶盖都劲难饮 今次试饮茶墨嘅奶盖真系有惊喜🥰 佢唔系普通嘅芝士奶盖 佢仲有好香甜嘅焦糖味😋 同下面嘅浓茶好夹 佢地嘅铁观音超香超浓 钟意超浓茶味一定要试🙈🙈件蛋糕都系有惊喜嘅 系街好小食到好浓茶味嘅雪糕 虽然佢无写呢件蛋糕用咩茶做 但系一食落口我食到好香嘅伯爵茶味🥰 蛋糕上面嘅忌廉亦都好食 好厚实👍🏻

今次就一于的起心肝去试下💪🏻

如果唔系自己一个都想试埋佢地嘅雪糕