2021-06-29 557 浏览
同朋友去揾食时有时想要有质素价钱又要抵,都几难揾,而这里都算系一个个人嘅喜好,整体质素高,价钱都合理!主打烧肉,亦有海鲜选择,今晚店员推介了这个牛魔再现,一次过有三款牛,餐前当然要加个沙律,温室青瓜蟹籽沙律,沙律上枱见到蟹柳丝放满了青瓜片上,加埋混了沙律酱同蟹籽嘅青瓜片,入口青新之余,还隐约包含了蟹籽嘅味道!接住主角牛魔再现,上面分了三款牛肉,中间日本国产A4和牛肉眼,左边嘅美国Prime 牛小排,同右边嘅美国Prime牛角切,个炉已经准备好,烧得烘烘,先放了片日本国产A4和牛肉眼,店员温馨提示是待烧到一面出了油脂先再返转到另一面,控制时间十分重要,因为这款肉不宜多返来返去,一面完成就要抓紧时间,再看看自己可以接受到几成熟,靓肉当然五至七成就系最好味,哩片A4和牛充满脂肪,入口肥味嫩滑,牛味十足!加上柚子醋,味道更佳!原味亦十分好味!牛小排个口感又唔同,但烧法同A4 差不多,都系烧了一面见到出了血水,就可以再返转烧,有时自己烧有人可能会觉得容易烧过火,我同意,但自己动手感觉同食落口嘅感觉更实在😊!牛小排肉质相对较弹牙有口感,牛味都十分浓郁!美国Prime牛角切,就要快速再鐡板上转动,将

美国Prime牛角切,就要快速再鐡板上转动,将每面嘅牛角切煎一煎锁住啲肉汁在里面,再烧大约要3min左右,烧一阵转一下不同嘅面,入口软熟咬开充满肉汁,整晚都好忙,又要食又要顾住个啲肉,咁先至系享受😁!

慢慢烧加多杯mock-tail 桃味特饮,冰冻嘅梳打加上香浓桃味感觉份外思乡!
最后都系认唔住追加多个三文鱼籽海胆炒饭,大大粒三文鱼籽放在炒得干身嘅海胆炒饭上,每啖饭身都占了炒蛋丝,入口感受到饭身个种软熟烟韧弹牙嘅感觉,当然还有其中混埋海胆嘅味道!

质素同服务都唔错!店员有时间都会提示如何正确烧烧肉嘅提示,食物质素高,食得满意!
用餐时段