2022-11-03 93 浏览
喺Cubus嘅餐厅向来高质,今日来到颜府御膳,品尝一下佢地精致嘅中菜。琥珀合桃合桃酥脆可口,外层系晶凝嘅麦芽糖,香甜好食又有营。🦢三色素鹅系素色冷盘,腐皮包住莴荀,红萝卜同木耳,整件放落口,口感带爽,味道清新,唔错🫶🥚尖椒皮蛋铺了很多尖椒,好惹味带辣,我就好钟意呢个辣度好醒胃。皮蛋软糯流心,口感Q弹中带软,好正😍🐷八珍老姜一口黑豚肉黑豚肉劲爽口,好食。个甜姜汁唔会辣,好香姜味,个汁黏口拉丝,连埋爽口翠玉瓜同荞头一齐炒,酸甜醒胃。🥬砂锅XO酱虾干肉碎芥兰好有镬气,上到枱仲滋滋声,小心烫口又烫手🤭。XO酱好惹味,咸鲜嘅虾干连埋肉碎一齐炒,香气渗入芥兰,正!🍚姜米瑶柱蛋白炒饭香气扑鼻,炒得干身,粒粒分明,上面有金黄色嘅瑶柱,卖相好吸引,令人忍不住一口一口食不停😙🥢宫廷玉玺玉玺外形好高贵,原来是枣蓉糕,清香烟韧又养颜,作为饭后甜品都唔错。环境好宁静舒服,服务员不断加茶换碟,服务非常贴心,菜式精致好食,下次会再带屋企人嚟。

琥珀合桃
合桃酥脆可口,外层系晶凝嘅麦芽糖,香甜好食又有营。

🦢三色素鹅

🥚尖椒皮蛋