2020-01-12 1835 浏览
我嘅老友啱啱喺美国返嚟探我!我梗系要带佢去食返餐好嘢啦尤其佢系好锺意食牛肉火锅🍲⋯⋯仲要系非常锺意食日本出产嘅!佢非常识食㗎⋯⋯又识享受生活😍我梗系唔敢怠慢啦⋯⋯咁岩佢又话要去铜锣湾买嘢!咁我今日拣咗一间位於铜锣湾开平道6楼🇯🇵🇯🇵锅処雪舟🇯🇵🇯🇵餐厅装修非常有气派非凡!充满日式风情!令你以为置身於日本🗾⋯⋯而且座位好宽阔⋯⋯Shabu Shabu SET昆布清汤锅茶碗蒸蒸蛋非常滑溜!充满蛋香!而且仲有鸡肉 增添味道!芥末鱿鱼芥末鱿鱼调味刚刚好!芥末唔会盖过鱿鱼的鲜味!熊本蕃茄沙律🥗沙律菜非常爽脆!而且仲有啲冰冻添🤨超正⋯⋯我成日都觉得沙律系应该有少少冻先啱嘅!A5 日本产飞驒牛飞檐牛优异的脂肪分布!图案有如幼鹿遍布!美观非常!睇到都流口水🤤牛味非常浓郁!备有两种酱汁!芝麻酱和酸汁!酸汁备有萝卜蓉和葱花!我觉得最好呢个酱汁可以带出牛肉嘅鲜味!备有蔬菜🥬和乌冬来自日本🇯🇵嘅!今日呢一餐日本风情午餐!我朋友非常满意!😘😍

🇯🇵🇯🇵锅処雪舟🇯🇵🇯🇵

Shabu Shabu SET
昆布清汤锅

茶碗蒸

蒸蛋非常滑溜!充满蛋香!而且仲有鸡肉 增添味道!

芥末鱿鱼
芥末鱿鱼调味刚刚好!芥末唔会盖过鱿鱼的鲜味!

熊本蕃茄沙律🥗

A5 日本产飞驒牛

备有两种酱汁!
芝麻酱和酸汁!

备有蔬菜🥬和乌冬

来自日本🇯🇵嘅!
今日呢一餐日本风情午餐!我朋友非常满意!😘😍
  • A5日本产飞驒牛