2021-05-25 2836 浏览
上次去左另一间分店食已经觉得好好食, 好想再encore, 今次就去食埋另一间分店!! 原来两间分店嘅餐牌唔一样架, 咁就非常好喇, 可以食到唔同嘅野食! 餐厅装修十分有格调, 灯光较暗, 今次安排左坐2楼, 全场满座, 有彩有book到位! 而今日好肚饿又唔想谂食咩, 所以直接叫二人餐唔洗烦!二人慢煮套餐 $368套餐有沙律, 意粉, 主食, 饮品 墨西哥辣粟米温泉蛋沙律沙律菜都几新鲜, 好爽脆, 酱汁有两款, 包括系沙律酱同醋, 酸酸地食好开胃! 温泉蛋十分流心, 蛋汁流晒出黎, 可以捞埋菜食, 好正!! 不过粟米就完全食唔到有辣味, 同埋只系得几粒, 太少喇西西里肉酱芝士意粉热辣辣上枱, 肉酱同芝士嘅份量好足够, 而且仲好浓味, 意粉焗到岩岩好, 保持到口感唔会好腍, 十分唔错!烤猪仔脾2支 + 烤猪仔骨2支其实我唔识分边样打边样, 店员冇介绍到, 但系两款肉都唔错!其中一款肉质劲腍, 烤到好香, 而且好易切开, 唔洗咬得好辛苦, 劲好食! 另外一款肉就相对硬少少, 但上面就多一层有芥末酱, 食落甜甜地咁, 啖啖肉好正! 安格斯西冷牛扒牛扒size正常, 切开见到嫩嫩嘅粉红色,

二人慢煮套餐 $368
套餐有沙律, 意粉, 主食, 饮品

墨西哥辣粟米温泉蛋沙律
墨西哥辣粟米温泉蛋沙律

烤猪仔脾2支 + 烤猪仔骨2支

安格斯西冷牛扒
牛扒size正常, 切开见到嫩嫩嘅粉红色, 已经觉得好吸引! 牛肉咬落十分嫩滑 & juicy!! 慢煮牛肉真系唔同d, 可以保持到牛肉原汁原味, 要完美控制好牛扒生熟程度1d都唔简单, 依方面餐厅控制得好好, 果然系对得住餐厅个名

西班牙鲜果红酒
跟餐饮品可以拣cocktail, 好阔绰! 呢款红酒系有汽嘅, 底下仲有几粒生果, 饮落几fresh
西班牙鲜果红酒

芒果蜜桃水果茶
味道较为清淡, 芒果唔算太突出, 当普普通通嘅一杯冰茶饮都ok嘅
芒果蜜桃水果茶
2021-05-24