2021-02-26 165 浏览
之前bookmark左这间越南餐厅好耐,一直未有机会经过佐敦,今日终於有机会嚟食。到了餐厅,楼底高很光猛,感觉很舒服,天花板既灯都几靓几有特色。餐牌有全日套餐同下午茶餐,款式都好多,价钱亦不贵。我哋叫了一个牛筋鸡丝汤河和越莱经典捞檬,小食叫咗牛油鸡翼,米纸卷和炒通菜。牛筋鸡丝汤河牛骨汤底很香,配合埋香叶同柠檬辣椒,热辣辣好好食,牛筋煮得刚刚好,唔会太软淋亦唔会太硬。越莱经典捞檬呢个捞檬份量真系超级大,有烧猪颈肉,烧牛肉,烧厚切猪扒。每款肉都有惊喜!猪颈肉本身油脂多,所以烧得好香好惹味。烧牛肉有黑椒粒,同烧牛肉味道好夹。厚切猪扒的调味非常丰富,又够厚所以唔会乾,juicy ! 牛油鸡翼又系好有惊喜嘅一个鸡翼,外皮超级脆,充满牛油香味,食落去亦非常多汁,会想为左只鸡翼之後再黎食!西贡马拉盏炒通菜酱汁很浓郁,马拉盏炒通菜呢个配搭,真系永远都好食。饮品方面我地点了越南咖啡和青柠檬梳打,两款都唔错,饮品可以选正常少甜或走甜。整体来说,高质食物,环境舒适,价钱都好合理。

餐牌有全日套餐同下午茶餐,款式都好多,价钱亦不贵。

牛筋鸡丝汤河

越莱经典捞檬

呢个捞檬份量真系超级大,有烧猪颈肉,烧牛肉,烧厚切猪扒。
每款肉都有惊喜!
猪颈肉本身油脂多,所以烧得好香好惹味。
烧牛肉有黑椒粒,同烧牛肉味道好夹。
厚切猪扒的调味非常丰富,又够厚所以唔会乾,juicy !

牛油鸡翼

西贡马拉盏炒通菜

酱汁很浓郁,马拉盏炒通菜呢个配搭,真系永远都好食。

饮品方面

整体来说,高质食物,环境舒适,价钱都好合理。
2021-02-22
  • 蒜香牛油鸡翼