2019-11-07 547 浏览
一向都好锺意食台湾野,听朋友讲将军澳有间食台湾野系几好味嘅,今日虽然迟左放工,依然决定去会一会。八点几去到,间餐厅都几多人,好彩等左一阵都可以入坐啦,一睇个Menu,有好多唔同嘅菜式,乜都唔好叫咗小食先,我哋要咗椒盐花枝丸同埋桂花鸡翼,上菜嘅时候仲系热辣辣,都唔错。主食方面,我点左三杯鸡套餐,有好软绵绵嘅饭,惹味嘅三杯鸡,仲有送上汤浸时蔬,仲有一碗炖汤添,个汤系冇味精添加,都好鲜甜,适合啲平时冇住家汤饮嘅人。同行嘅朋友叫咗个牛肉面,都好足料,有牛丸、牛腩,汤底都好浓郁,仲有药膳味道,如果面质硬返少少会更有口感。另外,我要咗一杯火龙果特饮,系用红火龙果做嘅,味道好新鲜。朋友就要左招牌嘅水果茶,佢都几满意。装修方面,餐厅采用台湾风格,墙上有一整排嘅书,属於清新小文清路线。当晚见到其他枱都系一啲同朋友聚餐嘅客人,气氛热闹。餐厅入面有几张大嘅木枱,适合一大班朋友过嚟倾计聚会。总括黎讲,餐厅晚餐都价钱相宜,最贵嘅都只不过系80几蚊,但系质素有保证,我会话为之惊喜,有机会会再来食