2019-04-10 157 浏览
今次已系第2次嚟麻辣派对,难得有一间餐厅系比得上探鱼,撒椒等餐厅,麻度辣度都够!对于港岛人嚟讲去深圳真系唔算方便,呢间就正好可以解决北上食辣野嘅欲望★★★★川北凉粉 $58我地叫咗大辣非常够辣够味!有好多肉碎花生等配料,唯一系凉粉口感欠奉,唔够咬口,夹一夹就断晒★★★★★酸辣猪手锅 $168食惯麻辣太普通啦,今次就试下食酸辣,原本仲担心会唔会唔夹,上到嚟大大煲热辣辣!一边加热一边食,越煮越入味!店家有提供埋胶手套可以食得更舒畅入面加咗D魔芋/蒟蒻 ,建议等最后先食就更加吸到味整体嚟讲非常有水准份量十足!★★★★辣子海虾 $168份量不少,虾只肉质饱满,大大只入晒味,非常惹味香口,佢D虾壳系好薄身加上已经入晒味脆脆地,就算食到壳都冇咩问题我地叫咗大辣,睇落好多辣椒咁但其实未算好麻辣,反而偏香辣好开胃D花生都好够味完全清碟~★冻蜜语水果茶 $38之前饮过一次水果茶大大杯又多唔同水果,今次就谂住encore啦,点知今次上错2次柠檬茶最后嚟嘅竟然得1块西瓜同柠檬系入面,唉有D失望★★★桂花糖水食到咁上下就有服务员每枱都派一杯迷你桂花冰,唔算系啫喱嘅半固体,比较水同稀,淡淡嘅桂花香,可以清下喉咙

★★★★川北凉粉 $58

川北凉粉

★★★★★酸辣猪手锅 $168
食惯麻辣太普通啦,今次就试下食酸辣,
原本仲担心会唔会唔夹,上到嚟大大煲热辣辣!

一边加热一边食,越煮越入味!
店家有提供埋胶手套可以食得更舒畅
入面加咗D魔芋/蒟蒻 ,建议等最后先食就更加吸到味
整体嚟讲非常有水准份量十足!
酸辣猪手锅

★★★★辣子海虾 $168
D花生都好够味完全清碟~
辣子海虾

★冻蜜语水果茶 $38
点知今次上错2次柠檬茶
最后嚟嘅竟然得1块西瓜同柠檬系入面,唉有D失望

★★★桂花糖水
食到咁上下就有服务员每枱都派一杯迷你桂花冰,
唔算系啫喱嘅半固体,比较水同稀,
淡淡嘅桂花香,可以清下喉咙解辣,系送嘅就唔要求咁多啦

麻辣派对 Chili Party
整体评分★★★★

地理环境★★★★
地理位置佳
室内装修偏暗,行摩登时尚style,地方大坐得舒服

服务★★★★
服务态度好,招呼周到
但洗碗嘅可以洗得干净D....因为2次都系碗碟有少许油腻问题

食物★★★★
好多选择,水煮﹑干锅﹑凉菜﹑小炒等乜都有,够惹味,份量亦十足
但最好有得拣特辣啦!!满足下我地班真正嗜辣狂魔!

价格★★★★
虽便宜不过北上,但份量&口味足够,香港嚟讲CP值算高
2019-03-31
川北凉粉