2020-09-18 5064 浏览
今次又去咗湾仔 Novotel Century Hong Kong 嘅 👉🏻Le Café👈🏻 食最新嘅「寻和味」料理篇 · 日式主题海鲜自助晚餐 ,试下仲有冇咁好食先➰..介绍返💁🏻‍♀️ 今次嘅主题”「寻和味」料理篇 · 日式主题海鲜自助晚餐” 有任食和牛、海胆粒粒籽丼、即开生蚝、日本直送刺身等等...我就梗系每样都试下喇👅 “即开生蚝” 海水味重,肉质鲜甜,系几好食嘅👍🏻...“极尚和牛五食” 系有日式寿喜烧、日式鹅肝和牛炒乌冬、和牛串烧、炸吉列和牛同慢煮酱烧和牛肩胛肉眼🥩 个人好推介”慢煮酱烧和牛肩胛肉眼” 完全将肉汁锁在肉里面,切开鲜嫩多汁,好有油香味,好正呀😍...日本直送刺身同海胆粒粒籽丼都好新鲜,海胆好滑又浓味,配上各种粒粒籽,都唔错架‼️ ..最后当然到甜品喇👀 当然有我最爱既 Mövenpick 雪糕,忍唔到口唔食返2盒😂 特别推介”宇治抹茶豆腐花” 软绵口嘅抹茶味豆腐花,加上低甘味蜜红豆,唔会好甜又会有一种抹茶香➿...