餐厅: Dim Sum Library
资讯:

2021-07-15 2149 浏览
Dim Sum Library (金钟)📍金钟金钟道88号太古广场1楼124号舖餐牌上高有返埋八类 -厨师推介-点心-肠粉-精选-蔬菜-粉面饭-素食-甜品今次我哋食嘅主要系点心类同肠粉类同粉面1. 中国茶有乌龙、龙井 、普洱 、香片、菊花唔钟意饮中国茶都可以饮西式嘅mocktail 同Cocktail2.胡淑海皇灌汤饺 $88 一粒制作需时30分钟红红汤底,估计系蕃茄嘅汤底个皮唔算太厚刚刚好 中间有一大旧免治猪肉之类既东西再加少少冬菇3.黑蒜烧卖$ 68 4粒 烧卖 有分 绿色皮同黄色皮 每个烧卖上都有十几粒蟹子烧卖咬开一半身上都有好多黑蒜烧卖顶顶有一只原只虾4.香葱黑毛猪肠粉 $88个皮几滑加d豉油甜甜地 有别于同平时酒楼的黑毛猪亦即系叉烧每一啖食落去都有好多叉烧算是值回票价的一味菜5.上海熏蛋担担面 $108只鸡蛋就食唔出系熏出黎🤣汤比较少 但比较浓好多麻酱 花生酱 麻麻辣辣似捞面多d但好野味唔讲以为食紧日式拉面!几特别!赞#必食推介餐厅环境方面两人枱比较细金钟地段可能比较贵租🤣估唔到餐厅环境方便比较嘈灯光比较幽暗中式菜方面餐厅竟然有Cocktail同Mocktail饮中日西合璧得
Dim Sum Library (金钟)
📍金钟金钟道88号太古广场1楼124号舖

-素食
-甜品

今次我哋食嘅主要系点心类同肠粉类同粉面

1. 中国茶
有乌龙、龙井 、普洱 、香片、菊花

2.胡淑海皇灌汤饺 $88 一粒
制作需时30分钟
红红汤底,估计系蕃茄嘅汤底
个皮唔算太厚刚刚好

美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️️
环境指数:⭐️⭐️⭐.5
服务态度:⭐️⭐️⭐️️⭐
翻兜指数:⭐️⭐️⭐️
(满分为 5⭐)

#全力食|#密密食|#情侣档揾食|#小店推介|#餐厅推介
  • 黑松露虾饺