2021-11-07 956 浏览
Fine dining级数嘅素食之前未试过,今次试了这间,真系山外有山,素食原来可以做到咁极致,一路食一路摇头赞叹。今次只试了非常少部分,下次一定要再嚟。-🌹莴笋雪耳配XO酱-🌹牛油果沙律-🌹桃胶雪耳粟米豆腐汤这款咸汤材料丰富,口感一样丰富,小编希望自己家中试吓,赞。-🌹白甘笋红菜头椰汁汤这汤又甜又滑,颜色又鲜红,主菜前饮确开胃,赞。-🌹法式芥末蛋黄酱素虾主角素虾确实弹牙,但肉质真的不能同真虾比,真虾优胜一点,不过它表面有烧脆香,加了不少分,但芥末蛋黄酱未能提升整体味道,未有带来惊喜。-🌹玫瑰叉烧这个系店嘅招牌菜,当然店对这道菜有十足信心,试后真系冇失望,味道肉质口感做到9成似,但最后𠮶1成唔同唔单只冇失色,小编反而觉得更出色,有超越原本叉烧嘅色香味,小编宁愿食这玫瑰叉烧多过真叉烧,满分💯。-🌹万紫千红这道菜嘅用料都几多,有三色椒、白果、白合、紫薯、腰果、淮山、蕃茄,全部切粒,用炒将材料混合,小心看到每粒都有油包住,干身,仲有淮山嘅黏感,睇到厨师嘅功力,赞,满分💯。-🌹纯素蛋糕冇用芝士,但唔知用咗乜嘢其他材料替代,口感似,味道却偏咸,但混合芒果汁酱一甜一咸,效果又相当出色,小编成日觉得

🌹莴笋雪耳配XO酱

🌹牛油果沙律

🌹桃胶雪耳粟米豆腐汤
这款咸汤材料丰富,口感一样丰富,小编希望自己家中试吓,赞。

🌹白甘笋红菜头椰汁汤
这汤又甜又滑,颜色又鲜红,主菜前饮确开胃,赞。

🌹法式芥末蛋黄酱素虾

🌹玫瑰叉烧

🌹万紫千红

🌹纯素蛋糕
冇用芝士,但唔知用咗乜嘢其他材料替代,口感似,味道却偏咸,但混合芒果汁酱一甜一咸,效果又相当出色,小编成日觉得芝士蛋糕比较腻,它不会,赞,满分💯。

🌹雪影酪梨
这个真系脑洞大开,原来牛油果配姜汁系出奇地夹,超级好味,小编觉得这一小杯甜品系这次最出色,二百分💯💯。

牛油果沙律
莴笋雪耳配XO酱