2020-06-16 2128 浏览
呢幾日都見到好多ig推呢間素食黃店,搞到心思思又想去試,咁岩男朋友又真係係我冇提過既情況底下suggest呢間,咁就真係行左去食。原來佢本身係自助餐,但疫情下改左做揀餸。但細食如我都冇咩所謂,同埋佢五餸其實份量都幾多,湯、飯同糖水都係任食(雖然我內心係想每樣試少少,食多啲款)值得推介既係糖醋排骨。個汁真係好正,佢其實係糖醋油炸鬼,覺得幾新奇,值得一試。但食多兩舊就開咗覺得有啲膩。個涼面辣辣地幾過癮,好開胃,可以食更多了。雖然係素食,但好似好多野都係炸,所以就嗌番碟菜balance番,都係正常炒菜既味😂😂值得一提既係個糖水真係幾出色,食到好飽都忍唔住食多碗,係有大細粒既西米同煲到好林既芋頭(唔知有冇認錯😛),但佢好似日日唔同,黎之前以為有得食蕃薯糖水🥺