2019-07-05 914 浏览
平时打边炉,多数都系拣酒楼或者放题嚟食不过今日想食得有要求D,所以就拣咗间高质素少少嘅打边炉试下去到除咗晚市打边炉,午餐都有选择,仲要坚持少油盐糖唔落味精打边炉有部分时段做紧食物半价,计落好抵食我哋喺佢5:30晚市时段一开就入嚟,仲未好多人但系环境好舒服,同埋呢度系二十几楼,唔使望到隔离嘅高楼大厦,景观开扬食物选择几多,有海鲜、肉类、蔬菜等等餐牌都有部分食物强调系自家制,相信品质会有保证调味架都几多选择,不过后来我哋发觉其实都唔使点用到啲酱料,因为食材同汤底新鲜已经唔需要调味滋补螺片花胶鸡煲既然谂住食好啲就拣个靓嘅汤底,呢个汤够足料,有半只鸡、大块花胶同切开一片片嘅螺片汤底好鲜甜,饮落真系似煲汤嘅味道,未开始打边炉已经饮咗一碗仔汤我哋拣咗稻庭乌冬、牛柳粒、白鳝片,同埋自家制嘅芝士响铃稻庭乌冬同个汤底真系好夹,乌冬索晒啲鸡汤嘅味道,好好食呢个芝士响铃几有惊喜,将响铃变咗里面芝心,外面索咗啲汤,咬落少少爽口,非常好食白鳝片切到大大块,所以就算烚完都仲系好大件呢个鳝片我觉得要加少少豉油同埋葱蒜一齐食,会更提升到鲜味开头担心拣牛柳粒会唔会好韧, 不过可能有肉质素唔错,所以烚完都仲好好味呢度食物
平时打边炉,多数都系拣酒楼或者放题嚟食
不过今日想食得有要求D,所以就拣咗间高质素少少嘅打边炉试下

去到除咗晚市打边炉,午餐都有选择,仲要坚持少油盐糖唔落味精
打边炉有部分时段做紧食物半价,计落好抵食

我哋喺佢5:30晚市时段一开就入嚟,仲未好多人

食物选择几多,有海鲜、肉类、蔬菜等等

餐牌都有部分食物强调系自家制,相信品质会有保证

滋补螺片花胶鸡煲

我哋拣咗稻庭乌冬、牛柳粒、白鳝片,同埋自家制嘅芝士响铃

稻庭乌冬同个汤底真系好夹,乌冬索晒啲鸡汤嘅味道,好好食

白鳝片切到大大块,所以就算烚完都仲系好大件
呢个鳝片我觉得要加少少豉油同埋葱蒜一齐食,会更提升到鲜味

呢度食物质素唔错,不过座位有限,我见好多人都系book咗枱先过嚟食
食过有质素嘅打边炉真系好难返转头,相信过一段时间我哋又会再嚟揾食
  • 滋补螺片花胶鸡煲
  • 芝士响铃